Tehdy došlo k útoku na pokladní na této železniční stanici. „Na nádraží ČD v Lovosicích došlo k loupežnému přepadení pokladní neznámým pachatelem. Ten se pod pohrůžkou střelnou zbraní zmocnil finanční hotovosti. Útočník poté z místa utekl. V současné době se případem zabývají litoměřičtí kriminalisté. Další konkrétní informace nebudeme nyní z taktických důvodů zveřejňovat,“ uvedla k případu Alena Romová z litoměřické policie.

Podle informací Deníku přepadená žena byla natolik překvapená, že nezmáčkla tísňové tlačítko, které by zalarmovalo policii a bezpečnostní agenturu zajišťující pořádek na nádraží. Proto měl lupič čas ve tmě pozdního večera zmizet. Můžeme se jenom domnívat, že šlo o nějakého zoufalce, který potřeboval peníze na drogy. Uvidíme, co přinese vyšetřování.

Z hlediska dlouhodobého sledování loupežných útoků, v Ústeckém kraji stále zůstává favoritem v počtu loupežných přepadení okres Teplice se 115 loupežnými přepady. Ještě před měsícem jich bylo „jenom“ 108. Na první pohled je jasná asociace Teplice = drogové centrum = loupeže na denním pořádku.

Ve skutečnosti Teplice přispěly do součtu loupeží 52 útoky, obvodní oddělení v Bílině podle detailních statistik nahlásilo 28 loupeží. Na třetím místě je Duchcov se 14 případy, další obvodní oddělení v okrese hlásí deset a méně případů.