Před ústeckým krajským soudem se objeví znovu kauza, ve které půjde o pivo za více než čtrnáct milionů. Alkohol před lety prodal 44letý prodejce Petr Kořenský z Mostu, ale tržby pivovaru neodevzdal. Protože se dostal do potíží, peníze od pivovaru Staropramen si měl od října 2002 do září 2003 nechávat pro sebe. Nakonec byl obžalován pro dluh ve výši 14,5 milionu korun a odsouzen k 6,5 roku vězení.

Koncem roku 2011 se vrátil případ před ústecký krajský soud s návrhem na obnovu procesu. Drtivá většina takových návrhů bývá zamítnuta jako nedůvodná. V případě Kořenského ale soud obnovu proces povolil, protože se objevily nové skutečnosti.

Kořenský obhospodařoval v Mostě centrální sklad, odkud distribuoval Staropramen do okresů Most, Chomutov, Louny, Teplice, Litoměřice a Ústí. Byl obviněn proto, že došlo ke změnám ve vedení pivovaru, jehož pivo prodával. Nové vedení nevědělo, že nedostatečnou marži může po dohodě s vedením pivovaru pokrývat Kořenský jako distributor ze zisku, pokud náklady na distribuci překročí částku, kterou měl sjednanou oficiálně jako marži za distribuci a prodej piva.Tato částka přesáhla 14 milionů korun a pro nové vedení pivovaru, které nevědělo o dohodě, to znamenalo zatajení zisku z prodaného zisku na úkor pivovaru.

Obnova soudního procesu byla povolena, aby se tyto vztahy osvětlily, protože podle svědecké výpovědi k takové původní úmluvě s pivovarem skutečně došlo.

Kořenský se dosud nikdy před policií ani soudem nehájil. Když byl vyslýchán na policii v září 2005, rozhodl se mlčet. Nežádal ani výslech svědků, kteří by jeho nevinu prokázali.

Policii tak nakonec bylo známo jen to, že se dostal do finančních potíží a začal si nechávat část peněz za rozvezené zboží. Na svoji obhajobu prodejce nepromluvil ani u soudu. Zmizel neznámo kam, od roku 2006 byl v celostátním pátrání a proces proti němu byl veden jako proti uprchlému.

Nakonec ho ústecký krajský soud odsoudil v nepřítomnosti na 6,5 roku vězení. Následně byl dopaden a uvězněn.

Při žádosti o obnovu procesu Kořenský uvedl, že v době vyšetřování, ale i v době po svém zadržení, byl ve špatném psychickém stavu a neměl sílu se bránit.

Teprve ve vězení se postupně vzpamatoval, začal racionálně uvažovat a dávat dohromady podklady pro obnovu procesu, o kterou teď požádal.