Za bohosudovským nádražím přepadl s kamarádem Tomášem v dubnu 2010 dvanáctiletého studenta gymnázia Patrika. Patrik žil v dětském domově v Duchcově, kam ho s ostatními sourozenci v těžké životní situaci umístila matka. Patrikovi se stýskalo. Měl vycházku, tak se po železničních kolejích vydal pěšky za matkou do Ústí nad Labem.

Romští výrostci ho potkali v Krupce na Teplicku. Chtěli peníze a mobil. Nic z toho neměl. To je rozladilo. Proto ho znásilnili, mlátili pěstí, tloukli páskem hlava nehlava a když padl vysílením na zem, ještě kopali. Nakonec ho zahnali do ledového potoka, kde ho nechali ležet.

Zcela svlečený chlapec se z posledních sil doplazil na nádraží. „Měl roztrženou slezinu, odraženou ledvinu, zlomeniny dvou žeber, otřes mozku a vodu na plicích. Byl zázrak, že ho naši lékaři dali dohromady," přiznává mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra.

Nikolasovi Badymu nebylo ještě patnáct a Tomášovi B. bylo necelých 18 let. Bady byl po útoku kvůli nezletilosti nejprve v ústavech v Chrastavě a Boleticích, odkud opakovaně utíkal. V 18 letech byl za notorické útěkářství odsouzen na jeden rok za mříže. Prostřednictvím svého právníka se proti tomu odvolal. K odvolacímu soudu ale už nepřišel. Zmizel neznámo kam. Indicie směřovaly do Anglie. Jeho fotografie se objevila v mezinárodních databázích.

Druhý z útočníků, Tomáš B., dostal pět let, které si už odseděl. Na svobodu se ale nedostal. Jako nebezpečný pro okolí skončil v detenčním ústavu v Brně, kde panují podobné podmínky jako v kriminále. Kvůli nízkému IQ 41 bodů se Tomáš B. považuje za pacienta. Denně ve specializované léčebně absolvuje psychologické a sociální programy. Má nárok na hodinovou vycházku po areálu. Od klasického vězení se detence liší především tím, že chovanci nemusí pracovat a nesedí v cele.

„Policisté v Ústí nyní získali poznatky, že se hledaná osoba zdržuje v městské části Střekov u rodiny. Jeho příbuzní zapírali, policistům se ho nakonec podařilo vypátrat. Odsouzeného eskortovali do litoměřické věznice," řekl Daniel Vítek z teplické policie. Těsně před zatčením dnes dvacetiletý Nikolas Bady opět útočil. Napadl v Ústí ženu, která útok nahlásila policii.