Údajně mělo jít o policejního psa, který je speciálně vycvičený na vyhledávání mrtvol. „Byl jsem ho tu jen vyvenčit," reagoval psovod stručně televizi Prima na dotaz, po čem v místě se psem pátral.

Psovod ovšem na místo přijel v totožném autě, které se objevilo i u odhalení dvou mrtvých těl zabetonovaných ve stodole v Záhornici u Nymburku.

NEPOTVRDILA ANI NEVYVRÁTILA

Policejní pátrání tady neprobíhá náhodou. Bývalý přítel Míšiny matky Otakar S. se totiž právě v těchto místech poprvé pokusil o sebevraždu. Jen čtyři dny po dívčině zmizení. Nakonec ho ale našli oběšeného 30. ledna v bytě v Čeminech na Plzeňsku, který měl v pronájmu. O pátrání na Plzeňsku čtěte také: Pátrání po Míše Muzikářové pokračuje na Plzeňsku

Nejaktuálnější fotografie pohřešované Míši Patricie Muzikářové.Zdroj: Policie ČRÚstecká policejní mluvčí Alena Bartošová prohledávání základny přímo nepotvrdila, ale ani nevyvrátila.

„V průběhu pátrání informace neposkytujeme," sdělila Bartošová. Konkrétní nebyla ani v reakci na to, jak pátrání po zmizelé školačce dále probíhá. „Nemáme aktuálně žádné informace ke zveřejnění," dodala. Více o pátrání: Pátrání po Míše trvá už déle než měsíc

Areál na Plzeňsku se rozkládá v lesích na ploše zhruba 20 hektarů. Volně přístupné jsou tady nebezpečné ruiny i otevřená sklepení bývalých raketových základen. Čas od času si tu omladina uspořádá technoparty, boje zde svádí také nadšenci s kuličkovými zbraněmi.

Zchátralý areál láká i různé zvědavce zkoumající částečně zasypané podzemní prostory či nezakryté jámy. „Kdyby tam někdo spadl, pomoci se nedovolá," shodují se místní obyvatelé.

ŽÁDNÁ VRATA ANI VAROVÁNÍ

Armáda tu nevylučuje ekologickou, či dokonce pyrotechnickou zátěž. Vstupu do zdevastovaného areálu v Hadačce nebrání žádné varovné značení ani vrata.

Kolem Míšina zmizení se zatím rojí velké množství spekulací. Otakarova známá potvrzuje, že chtěl spáchat sebevraždu už dva týdny před tím, a to právě v bývalém raketovém ar eálu.
„Zavřeli ho na psychiatrii, propustili a on to dokonal," napsala na Facebook.  Čtěte také: Potvrzeno! Přítel matky ztracené Míši spáchal sebevraždu

Taktéž v médiích se objevuje celá řada nepotvrzených příběhů o Otakarově minulosti. Například podle informací Lidových novin měl Otakar S. čelit obžalobě z pohlavního zneužití a svádění k pohlavnímu styku. Údajně měl 29. ledna 2016 naložit k sobě do auta třináctiletou dívku, kamarádku zmizelé Míši. Jezdil s ní po Ústí a v jeho okolí.

Dívka prý u výslechu vypověděla, že ji začal osahávat, a to i v intimních partiích. Žalobkyně též uvedla, že dívce nabídl částku ve výši asi dvou tisíc korun za to, když s ním bude mít pohlavní styk. To dívka odmítla.

Na Facebooku se měl Otakar S. dokonce vydávat za čtrnáctiletého chlapce, a právě tak se s dívkou i spřátelil. Na policii kvůli tomu měla vypovídat i samotná Míša.

Zvrat v kauze nastal právě se sebevraždou Otakara. Kriminalisté jeho auto odvezli na expertízu, ovšem výsledky expertízy, ani soudní pitvy policie nezveřejnila.

Samotnou školačku se zatím najít stále nepodařilo, jisté je však, že se teď pozornost zaměřuje právě na raketový areál na Plzeňsku. Jeho celkové prohledání může trvat týdny.

Přečtěte si také: Po ztracené Míše pátrali dobrovolníci se psy na Střížovickém vrchu

Po ztracené školačce pátrá německá fenka Hipi

Míšo, vrať se, vzkazují kamarádi