Od počátku procesu působil muž stísněně. Omluvil se a uvedl, že ho mrzí, co se stalo. Ale jenom zásahem sousedů nepřipravil o život čtrnáctiletého chlapce. Proto byl souzen z pokusu vraždy na dítěti mladším 15 let.

Napadený chlapec v pátek před soudem popsal útok svýma očima, kdy rozezlený a podnapilý soused s ním praštil o zeď a potom ho vytáhl z domu ven, srazil na zem, kopl do něj a bil pěstmi. Nakonec vzal cihlu a dvakrát ho praštil. Třetí ránu vykryl. Potom přiběhli sousedé.

K útoku došlo letos 22. dubna odpoledne. Hysterický útok byl reakcí na to, že si dcera obžalovaného hrála spolu s napadeným chlapcem a dalšími dětmi u vraku auta. Vůz chtěly děti odtlačit, ale dívce podklouzla noha a spadla pod vrak. Skončila v nemocnici s poraněním čtyř obratlů. U vraku bylo více dětí, ale o něco později Husák napadl chlapce, se kterým již měl konflikt. Soustředil se proto na něho.

Ke zběsilému útoku by asi nedošlo, kdyby předtím Husák v hospodě nevypil asi sedm piv a pět velkých panáků. Po zadržení policií měl Husák v těle 2,41 promile alkoholu.