Není spokojen s rozsudkem, podle kterého kolem půl deváté večer 1. 8. 2012 vstoupil do baru Fénix v Chomutově. Místo pozdravu na obsluhu za barem vytáhl pistoli a řekl: „Dej mi peníze." V baru nebyl jediný host. Nelíbilo se mu, že do něho barmanka strčila a povalil ji na zem. Potom do ní kopal, do těla i do obličeje, vyrazil jí tři zuby a opět zopakoval „dej mi peníze".

Když šokovaná žena vstala, namířil na ni opět pistoli a řekl, ať jde za bar pro peníze. Hrozil jí smrtí, pokud nepřestane volat o pomoc. Ukradl 16 krabiček cigaret a 9 300 Kč, celkem 10,5 tisíce korun.

Dva dopravní policisté, kteří měli v ten večer službu, protože byli nedaleko, jeli hned na místo.

U baru stály dvě ženy, jedna z nich, přepadená barmanka, byla zraněná v obličeji, měla též vyražené zuby a z úst jí tekla krev. Byla útokem šokována.

Neloupil, jen kradl

Spáchal zvlášť závažný zločin loupeže. Byl odsouzen k souhrnnému trestu šesti let vězení, protože předtím již pilně kradl a ohrožoval zdraví spoluobčanů.

Horváth popřel, že by loupil. Bar Fénix je průchozí a prochází se jím do zastavárny, kde prodával odcizené věci. V tom baru byl asi třikrát nebo čtyřikrát, asi někdy v létě roku 2012. Párkrát si tam zahrál na automatech. Bar prý nevyloupil a přepadenou barmanku nikdy neviděl.

Pomohly kamery

Na místě policisté našli pachovou stopu dnes ještě nepravomocně odsouzeného Horvátha. Kromě toho u chomutovského okresního soudu vypovídal také svědek bez občanského průkazu kamerový systém.

Na kamerovém záznamu byl zachycen pohyb člověka odpovídajícího Horváthovi. V 20.30 hodin přecházel křižovatku ulicí Blatenská a Škroupova a šel k baru Fénix. Shodou zajímavých náhod v 20.38 hodin (v okamžiku loupeže) vstoupil do baru Fénix. Z baru odešel ve 20.40 hodin.

Podle chomutovského okresního soudu přítomnost odsouzeného potvrzuje pachová stopa za barovým pultem, kde se loupežník pohyboval, protože ji odvedl za bar a tam si vzal tržbu a cigarety.

Podle soudu je pochopitelné, že přesný popis „jeho pohybu svědkyně nepochybně v důsledku otřesení po brutálním útoku není schopna popsat, je však zřejmé, že za bar mohl dojít, a došlo k jeho kontaktu se sklenicí kávy.

Jeho vyjádření k pachové stopě, že do baru zastavárny chodil prodávat kradené zboží, nebylo podpořeno jiným důkazem a nepochybně, pokud by se měl v baru pohybovat častěji a donášet kradené zboží, jeho tvář by zůstala v povědomí poškozené."

Protože byl Horváth odsouzen okresním soudem v Litoměřicích v roce 2013 a ještě k tomu okresním soudem v Lounech před několika týdny, odvolací soud odročil jednání na začátek listopadu, protože si musí vyžádat oba rozsudky a vynést souhrnný trest.