Před soudem není 21letý Bady poprvé. Před lety s kamarádem brutálně napadl a téměř zabil 12letého chlapce Patrika.

POMOHL MU I KLAUS

Předsedkyně trestního senátu ústeckého okresního soudu Romana Vlachová poslala dnes Badyho do vězení jen na tři roky, protože v rejstříku trestů nemá žádný záznam. Když trýznil malého Patrika, byl mladistvý. Pomohla mu také amnestie prezidenta Václava Klause. „Vzhledem k jeho věku je teoreticky možné, že by ještě mohl své chování změnit," podotkla soudkyně Romana Vlachová.

Loni v září si Bady v čekárně vlakového nádraží v Ústí vypůjčil od 16letého mladíka mobilní telefon. Prý aby zavolal přítelkyni.

„Když jsem ho chtěl vrátit, řekl mi, ať táhnu do p*či. Vytáhl na mě kuchyňský nůž s tím, že mu nedělá problém mě podřezat. Že už ve vězení byl. Bál jsem se," popisoval v únoru u soudu mladík.

Nikolas Bady u Okresního soudu v Ústí nad Labem.
Před lety brutálně znásilnil malého kluka. Nyní Bady u soudu odmítá násilí.

Bady nakonec s telefonem zmizel. Prodal ho do zastavárny. K činu se před soudem částečně přiznal, poznala ho i oběť.

Hned na druhý den u nádraží vytáhl nůž na dalšího mladíka. „Bránil mu odejít. Dal mu několik ran pěstí do obličeje i hrudníku. Poškozenému pak vypadl z kapsy tablet," řekl státní zástupce. Bady přístroj ukradl a utekl. Mladíkovi také vyhrožoval. „Klidně tě podříznu, je mi všechno jedno."

DALŠÍ ŽALOBA

Lupiče přepadený poznal, s jeho identifikací pomohl i pracovník zastavárny, do které Bady tablet prodal. Cenu tabletu bude muset Bady nahradit.

Letos čeká Nikolase Badyho ještě jeden soud. Čelí další obžalobě z násilí.

Nikolas Bady.
Násilník Nikolas Bady: Pro něho by mělo platit třikrát a dost, říká psycholog

„Jsem zastáncem varianty třikrát a dost. U násilných trestných činů by měla být zákonná norma upravena tak, aby agresivní jedinec jako Bady nemohl stále dokola ohrožovat společnost svou agresí," myslí si soudní znalec a psycholog Josef Kovářík.

Kdo je Nikolas Bady?V roce 2010 stál Nikolas Bady před soudem za to, že znásilnil a k smrti téměř utýral 12letého chlapce Patrika. S kamarádem ho mučili tři a půl hodiny. Bady skončil ve výchovném ústavu, odkud několikrát utekl. Skrýval se i v Anglii. Nakonec si odseděl rok ve vězení.