Mladík se vrátil 2. ledna letošního roku po 22. hodině z hospody a v dětském pokoji bytu v hádce bodl svou přítelkyni nožem. Dvaadvacetiletý Kapic podle obžaloby po hádce úmyslně zasadil své partnerce, která byla nevlastní dcerou ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka, ránu do stehna. Přes 20 centimetrů dlouhý nůž přeťal tepnu.

„V důsledku krvácivého šoku upadla do bezvědomí. Ani přivolané rychlé lékařské pomoci se ji nepodařilo resuscitovat. Poškozená v důsledku šoku z krevní ztráty při poranění stehenní tepny na místě zemřela," uvedl státní zástupce Vladimír Jan.

Kapic lhal

U soudu odmítl Kapic vypovídat. Předseda trestního senátu Jiří Bednář proto přečetl jeho výpovědi z přípravného řízení. Z nich vyplynulo, že se Kapic snažil vyšetřovatelům lhát.

Tvrdil, že jeho družka na něho křičela, že za všechno může on a hodila po něm nůž. On nůž zvedl a hodil ho po ní zpět. Zabodnul se jí do nohy. Nůž si prý vyndala a šla do koupelny, kde ji později našel ve sprchovém koutě. Zavolal záchranku. Při výslechu také prohlásil, že svého jednání lituje, byla to blbost, kterou udělal v afektu.

Jenže, při vypracování obžaloby měl státní zástupce znalecký posudek soudního lékařství se závěrem, že obžalovaný nemohl nůž hodit, jak tvrdil.

Kapic lhal i záchranářům, když tvrdil, že jeho družka spadla ze štaflí a leží ve sprchovém koutě. Prý přišel z práce. Potom říkal, že spadla ze židle. Měla se prý poranit o talířek s cukrovím.

Smutné soužití

U soudu se hovořilo o smutných souvislostech případu. V roce 2011 se dívka seznámila s Kapicem. Mladík neměl dobrou pověst. Rodiče dívku varovali, ale nevěřila jim. Nakonec odešla bydlet s obviněným.

Soužití mladého páru nebylo podle svědků idylické. Podle majitelky bytu, ve kterém žili, byl Kapic agresivní. To potvrdili i sousedé. Kapic napadl hejtmanovu manželku a napadal svou přítelkyni. Byl proto teplickým okresním soudem odsouzen k podmínečnému trestu.

Napadl i hejtmana

U soudů se jednalo též jednalo o tom, komu bude malá dcera svěřena do péče matce. Kapic dostal do konfliktu s Bubeníčkem. "Dal mi pěstí, plival na mě a kopal do mě a řval, že mě zabije," popsal incident hejtman u soudu. Policie případ uzavřela jako přestupek.

Po smrti matky svěřil soud definitivně holčičku do péče Bubeníčkovým. Hejtman v emotivní výpovědi před soudem řekl, že případ má dopad především na dítě, které přišlo o matku. "Jsme teď babička s dědou a táta s mámou dohromady," dodal Bubeníček.

Kapic o dceru, která se jim narodila, ani nejevil zájem. Pobývala proto nakonec u babičky a dědy.

V osudný den přišla pozdější oběť útoku domů k rodičům a své malé dcerce. Byla zamlklá, smutnější. Ze soužití s druhem se stal balvan. Domů ke Kapicovi odešla až večer. Následovala hádka a Kapic vzal do ruky nůž.

Obžalovanému podle obžaloby hrozí od 8 do 16 let vězení. Rozsudek může padnout již v pátek.