„Jde o pokles o tři sta sedmdesát trestných činů oproti roku 2011. V předminulém roce policisté na Ústecku evidovali čtyři tisíce devět set čtyřicet šest skutků. Nejvíce trestných činů museli šetřit policisté z obvodního oddělení město, a to tisíc devět set šedesát pět. V tomto obvodu policisté zaznamenali pokles o sto deset skutků," uvedl policista.

Kde naopak v Ústí nad Labem počet trestných činů nejvíce stoupl, je Krásné Březno. „Jde o nárůst o padesát pět činů. Celkem v loňském roce krásnobřezenští policisté řešili pět set padesát čtyři trestných činů," doplnil Josef Vrba.

Co naopak může obyvatele této ústecké čtvrti uklidnit, je, že díky dobré práci místních policistů je vyšší objasněnost trestných věcí. „Kolegům na krásnobřezenském oddělení se povedlo objasnit dvě stě sedmdesát činů. To je v procentech index zvýšení o 9,7 oproti roku 2011," řekl zástupce vedoucího územního odboru Ústí nad Labem.

Celkově se policistům na Ústecku povedlo objasnit dva tisíce čtyři sta šedesát jedna trestných činů, což je o sto čtyřicet sedm činů více oproti roku 2011. Je to nejlepší výsledek v Ústeckém kraji.

Schůzku se všemi starosty okresu Ústí nad Labem vyvolal vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk.

„Je to poprvé v historii ústecké policie, kdy se taková konference koná. Chceme se s vámi každoročně spolu s mým zástupcem a vedoucími obvodních oddělení ústecké policie sejít a seznámit vás s výsledky naší práce a slyšet vaše názory. Jen tak budeme vědět, kam je potřeba nasazovat jednotlivé policisty a co je potřeba ještě zlepšit. Samozřejmě budeme dál chodit, když bude potřeba, s vedoucími obvodních oddělení na veřejná zastupitelstva a diskutovat o práci policistů v daném městě nebo obci," řekl Danyluk.

Starostové konferenci přivítali. Josef Kusebauch, starosta Chabařovic, upozornil, že se jim v okolí chovného rybníka usídlili bezdomovci, kteří pytlačí.

„Rybářská stráž nemá takové pravomoci, aby proti takovému chování bojovala," řekl Kusebauch.

Vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk přislíbil pomoc. „Hlídky se na takové chování ještě více zaměří a po poradě naplánujeme akce, které povedou k potlačení pytlačení bezdomovci," řekl Danyluk.

Starostové si nejvíce stěžovali na piráty silnic v jejich obci. I v tomto boji slíbil Vladimír Danyluk pomoc.