Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že policejní komisař sdělil obvinění mladíkovi z trestného činu loupeže a krádeže.

„Obviněný začátkem srpna se svým komplicem krátce před jedenáctou hodinou v noci v centru města přepadl skoro stejně starého mladého muže. Když kolem přepadeného procházeli, všimli si, že má v ruce mobil. Rozhodli se, že za ním půjdou a vezmou mu ho. Pronásledovali ho několika ulicemi, když v jedné z nich mladíka oslovili a snažili se mu mobil vytrhnout. Ten se bránil, načež druhý z pachatelů mu dal „hlavičku", telefon mu vytrhli a utekli," řekla Hyšplerová.

Psali jsme: Za to, že chytili zloděje, který okradl seniorku, dostali dárkové koše

To ovšem není jediné přepadení, které má dotyčný na svědomí. Okrádal také bezmocné babičky. „Ve chvíli, kdy poškozené otvíraly vchodové dveře, k nim obviněný přistoupil a domáhal se vstupu. Následně využil nestřeženého okamžiku, z krku jim strhl řetízek a utekl. Soudce na něj už uvalil vazbu. Jeho stejně starý komplic již pro jinou trestnou činnost ve vazební věznici sedí. Za trestný čin loupeže hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na 10 let," doplnila Veronika Hyšplerová.