"Jsem nemocný. Potřebuji od tebe peníze, abych si mohl zaplatit operaci. Jinak umřu." Touto báchorkou obalamutil důvěřivou známou v Teplicích padesátiletý muž.

Postupně od ní vylákal přes milion korun. Během jednoho roku mu postupně v obavě o jeho zdraví posílala statisícové částky. „Uvěřila jeho slibům, že jí vše vrátí. Naivní žena ale do dnešního dne své peníze zpátky nedostala," konstatoval Daniel Vítek z teplické policie.

JE V EXEKUCI

Své peníze žena nejspíše ani hned tak neuvidí. Podezřelý totiž neměl trvalý příjem a navíc je proti němu vedeno exekuční řízení.

Je také podezřelý, že od dalšího známého vylákal 27 tisíc korun jako úhradu za prodej části parcely v katastrálním území Teplic. Ve skutečnosti ale k dispozici s pozemkem neměl žádná práva. Kromě toho si měl opatřit vysvědčení o státní zkoušce, které je veřejnou listinou, které upravil a doplnil svými osobními údaji včetně toho, že si na listinu dopsal vysokoškolský titul.

„Muž byl obviněn z trestných činů podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny, pokud by ho soud uznal vinným, mohl by strávit až osm let za mřížemi," dodal Vítek.