„Policisté 24. října uzavřeli vyšetřování jednoho z pachatelů, kterému prokázali sedmnáct krádeží a vloupání v nebytových prostorách domů, ale i z pozemků rodinných domů. Ukradl jízdní kola, elektronářadí či dětský kočárek. Prakticky bral cokoliv, co se dalo dobře zpeněžit," uvedla Veronika Hyšplerová z ústeckého krajského policejního ředitelství.

Psali jsme: Policisté zlikvidovali velkoobchod s kradenými věcmi

Sedmadvacetiletý muž z Ústí n. L. byl obviněn a zároveň ho soudce okresního soudu poslal do vazby.

„Mladík je obviněn z porušování domovní svobody a krádeže. Způsobil přitom škodu zhruba za sto šedesát tisíc korun. Dalších jeho pět spolupachatelů policisté dále vyšetřují a čeká je v nejbližší době také sdělení obvinění," dodala Hyšplerová.

Ukradené věci vrátí majitelům

Po zveřejnění případu a výzvě, aby se občané přihlásili, pokud jim byly odcizeny věci, a poznají je na internetových stránkách ústeckého policejního krajského ředitelství, řada lidí své věci identifikovala. „Díky tomu se opět shledají se svým majetkem," zdůraznila policejní mluvčí.

Policisté našli při zátahu desítky ukradených věcí. Čtyřiačtyřicetiletý překupník přijel ke garáži, otevřel vrata a chtěl za své osobní auto připevnit přívěsný vozík.

Zátah policisté provedli v den, kdy chtěl s další várkou kradených věcí s plně naloženým autem a přívěsným vozíkem odjet na burzu použitých věcí do Prahy.

V rámci ústeckého okresu bylo během letošního roku zaznamenáno za tři čtvrtletí 60 případů porušování domovní svobody a vyšetřováno celkem 36 osob, z toho 7 žen. Mezi vyšetřovanými byl též jeden mladistvý do 18 let a jedno dítě ve věku do 15 let.