„Při domovních prohlídkách v Krásném Březně, v Neštěmicích, Doběticích a Skoroticích jsme zajistili 100 tisíc v hotovosti, marihuanu, pervitin, dvě kompletní varny, chemikálie na výrobu drog a větší množství prášků na výrobu metamfetaminu," uvedl šéf ústeckých policistů Vladimír Danyluk.

VAŘILI V CHATKÁCH

Drogy vařili v rekreačních chatách v Doběticích a v Malečově. Zásobovali celé Ústí, zejména drogově závislé ze Severní Terasy a z Dobětic. „Pro tyto části Ústí to tedy bude dost zásadní zásah ze strany policie, ale dá se říci, že když chobotnici usekneme dvě chapadla, po nějaké době jí zase narostou další," uvedl Danyluk.

Několik měsíců připravovanou akci se zaměřením na výrobce a distributory drog spustila policie 24. dubna ve večerních hodinách. Trvala až do středy 26. dubna. Policisté během ní zadrželi celkem 13 osob, z toho 2 ženy. V současné době probíhá u soudu rozhodování o vzetí do vazby.

Ilustrační foto.
Policisté prohledávali Ústí i okolí. Šlo o protidrogovou akci

Celkem policisté provedli sedm domovních a tři nebytové prohlídky. Pachatelé byli podle vedoucího oddělení služby kriminální policie v Ústí Romana Dvořáka pro policii dlouhodobě známí. „Nešlo o žádné nováčky, pro stejnou činnost byli již v minulosti trestáni. To, co jsme zajistili při zásahu, by stačilo na výrobu 150 gramů čistého pervitinu," doplnil Dvořák.

Členové povedené rodinky vozili léky z Polska. Hrozí jim až 10 let za mřížemi.

V roce 2016 obvinila policie na území Ústí celkem 57 osob v souvislosti s drogovou problematikou. „Od začátku letošního roku už máme obviněných 17 osob," dodal Danyluk.

Ilustrační foto.
Policejní honička vzrušila Střekov. Řidič měl v krvi 2,45 promile