Kriminalistům stačily zhruba dva týdny, aby z vraždy obvinili starší ženu, podle neoficiálních informací známou oběti. K vraždě došlo 17. února.

Důvěrná známá

"Kriminalisté zadrželi čtyřiapadesátiletou ženu ve čtvrtek 5. března dopoledne. Obvinění jí sdělili ten samý den odpoledne," informovala ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podle zdrojů blízkých policii zatčená žena byla důvěrnou známou zavražděné paní a proto ji pustila bez problémů do bytu. Pak už pro vražedkyni nebyl problém na oběť zákeřně zaútočit.

"Žena byla vyslechnuta a následně obviněna z vraždy ve třetím odstavci. Hrozí jí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Byl podán návrh na vzetí do vazby, o kterém by měl soud rozhodnout v pátek odpoledne," řekla Hyšplerová.

Peníze nevybrala

Obviněná žena je podle právní kvalifikace stíhaná za vraždu "s úmyslem získat pro sebe nebo pro jiného majetkový prospěch nebo ve snaze zakrýt nebo usnadnit jiný trestný čin nebo z jiné zavrženíhodné pohnutky".

Policie při pátrání oslovila i veřejnost. Potřebovala zjistit pohyb podezřelé kolem bankomatů u několik set metrů vzdáleného nákupního centra. Obviněná se pokusila z platební karty zavražděné ženy získat peníze, což se jí ale nepovedlo.

Soud rozhodl o vazbě

V pátek 6. března ve 13.00 byla zadržená eskortována do budovy Okresního soudu v Ústí nad Labem, ten ji poslal do vazby.

Potvrdil to dozorující státní zástupce Vladimír Jan. Žena je stíhaná v nejpřísnějším odstavci trestního zákona.

"Soud vyhověl mému návrhu a vzal obviněnou do vazby. Jde o vazbu útěkovou a předstižnou. Proti paní obviněné je vedeno stíhání pro vraždu z majetkových pohnutek," řekl Jan.

Vinu popírá a podá stížnost

Podle své advokátky Jitky Benešové vinu popírá. Benešová potvrdila, že se oběť a údajná pachatelka znaly.

Obviněná proti rozhodnutí o vazbě podá stížnost. Žena, která se s obětí dlouhá léta znala a navštěvovala ji, podle své advokátky vinu popírá.

"Ona opakovaně říká, že to neudělala. Že k ní chodila na návštěvu. Říká, že ji měla ráda, že by to nikdy neudělala," uvedla advokátka Benešová.

Problém s DNA

Důkazy předložené policií zpochybnila. "Na tom noži, který byl použit k zavraždění staré paní, byly nalezeny dvoje stopy DNA. Jedna ženská a jedna mužská. Ženská je její (obviněné), mužská je někoho jiného. Dodnes nebylo zjištěno, komu patří. Jak víme, že ji nezavraždil ten někdo s mužskou DNA? To je pro mě hlavní problém," řekla Benešová.

Více o vraždě v Glennově ulici čtěte zde: Severní Terasou obchází strach. Seniorku ubodal tichý vrah