Hrozí jim až 8 let vězení. Kauzu soud projednává od února.

CHTĚLI VYDĚLAT NA PALIVU

Podle obžaloby muži naplánovali únos podnikatele obchodujícího s pohonnými hmotami. Gang chtěl získat podíl z prodeje 22 cisteren s palivy, které zablokovala finanční správa do doby, než bude uhrazena daň z přidané hodnoty z prodeje dováženého paliva.

Bossem gangu byl podle obžaloby obviněný František Brázdil. Měl přinutit podnikatele J. F., aby jako příjemce pohonných hmot daň zaplatil, aby bylo možné s palivem dál obchodovat. To byl pro Brázdila jenom první krok. Potom chtěl prý přinutit podnikatele, aby s pohonnými hmotami prováděl obchody podle machinací osob stojících v pozadí.

Proto Brázdil prostřednictvím Vladimíra Svobody, který měl k ruce obviněné Jana Částka a Martina Stolína, nechal zjišťovat informace o podnikateli J. F. a jeho okolí. Brázdil o tom hovořil jako o akci „F".

ÚNOS DO HOTELU

Muže podle obžaloby unesli Částek s Hlavsou a Dostálem. Vydávali se za policisty, když v září 2011 ráno v Chomutově podnikatele vyzvali, aby vyřídil problém týkající se 22 autocisteren s pohonnými hmotami. Jednalo se o 30 milionů korun. Muž v domnění, že jde o skutečné policisty, jel s nimi k výslechu v Liberci.

Kriminalisté vyšetřují dvojnásobné úmrtí v Teplicích. V rodinném domě v Nákladní ulici byla v neděli nalezena dvě mrtvá těla manželského páru.
Sousedé slyšeli v noci dva výstřely. Manželský pár rodinnou tragédii nepřežil

Muži ho odvezli do hotelu ve Frýdštejně. V pokoji ho nepřetržitě hlídali, přestože podnikatel opakoval, že vyřešit problém s cisternami není v jeho moci. Hlavsa a Dostál podnikatele J. F. strašili, že dostali 110 tisíc za to, že jej zlikvidují. Zoufalý podnikatel jim slíbil 800 tisíc.

Souhlasili, a nakonec o dva dny později pozdě večer podnikatel vyzvedl peníze od dvou osob. Půlku peněz dostal v Teplicích a druhou v Chomutově. Potom ho únosci propustili.

NIC ŠPATNÉHO PRÝ NEUDĚLALI

Obžalovaní ale tvrdí, že nikomu nevyhrožovali. Sice od podnikatele nakonec někteří z nich dostali 800 tisíc korun, ale jako zálohu na budoucí služby. Podnikatel měl prý zájem o informace o osobách, které ho „tlačí ke zdi".

Obvinění muži trvají na tom, že nikoho neunesli. Podnikateli podle výpovědi jenom dělali doprovod, aby se nenudil, než přijede jejich šéf.

Že podnikatele hlídali i v noci, aby neutekl z pokoje? To prý není pravda, protože podnikatel tak chrápal, že raději využili v noci divan, který náhodou byl poblíž dveří do pokoje, kde muž spal.

HROBKA rodiny Wolfrumů v Krásném Březně.
Za hroby dluží Ústečané statisíce korun