Martin Malý si v září 2016 přes Vlastimila Soukupa objednal zmlácení muže, který žil s jeho bývalou přítelkyní. Na jeho plánu se podíleli čtyři obžalovaní.

NEVĚŘÍCNĚ KROUTIL HLAVOU

Kvůli tomu čekal Malý v pátek na rozsudek. Na chodbě ústeckého krajského soudu se usmíval, tvářil se uvolněně.

Když padl rozsudek nevěřícně kroutil hlavou, že má jít na 9 let do vězení. To ještě netušil, že právě po chodbě krajského soudu jde k jednací síni skupina černě oděných policistů, kteří ho doprovodí do vazby.

Když předseda trestního senátu Jan Michanek vynesl rozsudek, proběhlo ještě jednání o vazbě. Objednavatel lynče Martin Malý šel do vazby. Prvotní úsměv se změnil v šok.

Stejně dopadl i Malého komplic Vlastimil Soukup. Také jeho odvedli od soudu do vazby.

K trestům od 3 do 12 let vězení odsoudil ústecký krajský soud pětici mužů za zločin těžkého ublížení na zdraví. Málem umlátili k smrti muže (1978) kvůli tomu, že žil s ženou, na kterou si myslel podnikatel ze Šluknovska.

Obžalovaný Tomáš Robel (vlevo vepředu vedle justiční stráže), vpravo Martin Zajíček.
Kvůli ženě málem umlátili bagristu k smrti. Můžou dostat až deset let natvrdo

Rozsudek není pravomocný, protože všichni se na místě odvolali, až na jednoho, který si ponechal prostřednictvím advokáta lhůtu, protože nebyl vynesení rozsudku přítomen.

„Obvinění muži způsobili těžká zranění úmyslně. Zločin spáchali ze zavrženíhodné pohnutky, protože za útok dostali zaplaceno,“ uvedl předseda trestního senátu Jan Michanek.

MASAKR NA CYKLOSTEZCE

Martin Malý si v září 2016 přes Vlastimila Soukupa objednal zmlácení muže, který žil s jeho bývalou přítelkyní. Soukup se sešel s Tomášem Robelem, který měl pomstu vykonat.

Robel se potom setkal v Neštěmicích s Radkem Volkou a Martinem Zajíčkem. Dohodl s nimi, že mu pomohou. Zajíček řídil auto, kterým loni 14. září odjeli do blízkosti obce Rybniště zmlátit muže, který jako bagrista pracoval na místní cyklostezce.

Napadený muž po útoku zůstal ležet v bezvědomí na cyklostezce. Byl převezen do Masarykovy nemocnice v Ústí n. L. na chirurgickou jednotku intenzivní péče. V péči lékařů byl více než 6 týdnů.

Podle rozsudku od Malého za brutální útok dostal nejméně Robel 50 tisíc Kč. Z toho dal Volkovi 25 tisíc Kč a Zajíčkovi 10 tisíc Kč.

Kromě toho byl Volek odsouzen za vydírání, protože v listopadu 2016 v Krásné Lípě nutil družku napadeného muže, aby se vrátila k Malému.

Ilustrační fotografie.
Násilník vážně zranil mladšího chlapce. Ublížil už dřív