VYBRAT REGION
Zavřít mapu

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná dalšího vítěze, který si za své kulinářské umění z redakce Ústeckého deníku odnese šek na tři sta korun. Stala se jím čtenářka Jiřina Podrápská s receptem na bramborák bez brambor.

20.1.2011
SDÍLEJ:

Bramborák bez bramborFoto: DENÍK/Petr Sochůrek

Polední menu Ústeckého deníku připravoval kuchař Roman Mašek.

„Placičky masa jsou chutné. Jen jsem nepochopil název. Proč se to jmenuje bramborák bez brambor, když to nemá s ním nic společného? Základ receptu bych řadil spíše do čínské kuchyně,“ řekl Mašek.

Jako příloha se podávaly hranolky posypané petrželkou a menu dotvářela obloha ze zelí, okurky a rajčete. Během obědů se prodalo všech osmdesát připravovaných porcí.

„Na zimák chodíme na oběd pravidelně. Dobře se tady vaří. Menu Ústeckého deníku hodnotím dobře. Často si ho objednávám,“ řekl Rostislav Bálek.

V restauraci Sport Pub Zlatopramen si objednalo bramborák bez brambor čtyřicet sedm hostů.

Třiatřicet šlo na rozvoz, kterým se Sport Pub Zlatopramen také zabývá.

„Je to chutné. I dobře zvolená obloha ze zelí a okurky. Navíc to vypadá i pěkně na talíři. Menu Ústeckého deníku jsem si objednala, protože mě název zaujal v jídelním lístku,“ řekla Karolína Boučková.

Bramborák bez brambor



HLASUJTE O NEJLEPŠÍ RECEPT OD ČTENÁŘE!

Bářiny těstoviny se šunkou a slaninou

Suroviny: 1 těstoviny, 200 g slaniny, 200 g šunky, 200 g tvrdého sýru vcelku, 250 ml smetany, bazalka, česnek, 2 vejce, sůl.

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu. Nakrájíme slaninu a šunku na kostičky, dáme na pánev a orestujeme, přidáme bazalku a utřený česnek, sůl - prohřejeme. Když jsou těstoviny hotové, dáme je do pekáčku, vmícháme směs z pánve, hlavně dobře promícháme. Nakrájíme cihlu na kostičky a přidáme do těstovin, musíme rychle promíchat, aby se sýr neroztekl na jednom místě. Rozšleháme vejce a zalijeme těstoviny.
Nakonec přidáme smetanu. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Bára Sochorová
Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Suroviny: 8 kuřecích prsou, 1 kelímek bílého jogurtu, 2 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, pálivé grilovací koření.

Postup: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, soli a pepře a já přidala pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndaváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Příloha: Hranolky, brambory, krokety, bramborová kaše.

Jindřiška Vyleťalová
Zasněžené vepřové kotlety

Suroviny: 4 vepřové kotlety, 200 g měkkého salámu dvou druhů, 3 cibule, 120 g sýru Eidam, strouhanka, máslo, pivo, 1/2dl studené vody, 3 stroužky česneku, sojová omáčka.

Postup: Cibuli a salám nakrájíme na drobno. Kotlety naklepeme, posolíme a potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst strouhanky a plátek másla. Pečeme v troubě na plechu podlité asi 1dcl piva a půl hodiny pečeme zakryté alobalem.

Příloha: Bramborová kaše, hranolky, brambory, krokety.

Eva Drobná

Autor: Petr Sochůrek

Hlasujte o nejlepší recept čtenáře! (po hodině vždy můžete hlasovat znovu!)

Bářiny těstoviny se šunkou a slaninou

3 %

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

18 %

Zasněžené vepřové kotlety

79 %

Hlasovalo: 94

Anketa byla ukončena

20.1.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Jezero Milada začali vyhledávat milovníci přírodního koupání.

Víkend slibuje tropické počasí. Voda láká do své náruče

Fotbalisté Hostovic (bílé dresy). Ilustrační foto.

Hostovice slaví 70 let! Nabídnou exhibici starých gard i fakíra

Švédská bluegrassová kapela zahraje Střekovu pod širým nebem

Střekov -  Akci 2. Country & Bluegrass MiniFestival aneb Za Modrou do Pohody bude hostit tuto sobotu od 15.30 restaurace Pohoda na Střekově.

FOTO: Stovky seniorů soutěžily v Litvínově

Litvínov, Ústecký kraj - Zúčastnit se, pobavit a přežít. To bylo heslo 35 týmů z celého kraje, které strávily pěkný den při sportovním klání. 

Němci dorazí do Ústí v plné síle! Prezident Žáček láká i boxery z Ameriky

Ústí n. L. – Dva měsíce před Grand Prix města Ústí nad Labem v amatérském boxu hlásí organizátoři už deset přihlášených států. „Rýsuje se to dobře," libuje si prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček.

Hlahol slaví Kristova léta. Na Lázeňské, festivalech a novou deskou

Teplice, Ústecký kraj - Už 33 let těší pravověrné rockery údernou muzikou i texty teplická kapela Hlahol. Kromě vlastního hraní a komponování také pořádá nebo spolupořádá řadu festivalů.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies