VYBRAT REGION
Zavřít mapu

HLASUJTE: Řízečky Deníku byly žádané

Ústí nad Labem – Nalisovat česnek, vymačkat přebytečnou šťávu ze zelí, naklepat vepřové a nakonec posypat grilovacím kořením.

13.5.2011
SDÍLEJ:

Vařili jsme recept Deníku.Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

Vítězkou posledního kola kulinářské soutěže se stala Vlaďka Peřinová a receptem na plněné pikantní řízečky.

„Řízečky jsou v dnešním poledním lístku hitem. Objednává si je k obědu dost hostů,“ řekla kuchařka Martina Hiřičová, která pravidelně vaří se čtenáři Ústeckého deníku.

Během poledne se v restaurace Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu prodalo všech osmdesát připravených porcí.

„Jako přílohu jsme k pikantním řízečkům zvolili šťouchané brambory. Čtenáři si mohou řízečky doma připravit s hranolkami nebo vařenými a pečenými bramborami,“ dodala Hiřičová.

Sami návštěvníci nešetřili chválou na umění kuchařského týmu restaurace Sport Pub Zlatopramen. „Je to dobré. Nic bych řízečkům nevytkl,“ pochvaloval si Emil Sedláček.

S chválou se přidala další návštěvnice. „Je to opravdu dobré. Klidně bych si řízečky připravila doma,“ řekla Jarmila Valsová.

Hlasujte, co se bude vařit ve Sport Pubu Zlatopramen příště:

Kuřecí nudličky s nivou a mandlemi

Suroviny: 600 g kuřecího masa, pórek, 100 g sýra Niva, smetana ke šlehání, lžíce rostlinného oleje, 50 g mandlí, sůl, pepř.

Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na oleji. Do rozpálené pánve nastrouháme nivu a zalijeme smetanou. Až se rozpustí niva, přidáme na kolečka nakrájený pórek. Povaříme a přidáme mandle.

Jana Pravdová
Fantastická kuřecí prsa

Suroviny: 4 kuřecí prsa, 100 g šunky, krabí tyčinky, smetana, tavený sýr, provensálské bylinky, olivový olej, citron, jahody.

Postup: Prsa naklepeme, okořeníme. Na plátek masa položíme plátek šunky, krabí tyčinku a zavineme. Opečeme do měkka na olivovém oleji. Smetanu přivedeme do varu a přidáme sýr, vaříme do zhoustnutí (krátce). Přidáme bylinky. Na talířích maso rozřízneme šikmým řezem a přeléváme omáčkou. Ozdobíme plátkem citronu, jahodou a snítkem kopru.

Kateřina Kuberová
Kuřecí maso v rumu

Suroviny: 600 g kuřecího masa, 200 g třeného sýra Niva, 200 g loupaných mandlí, rozinky, 2 kolečka ananasu, 5 lžic rumu, 50 g másla, pepř, sůl.

Postup: Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle je z obou stran opečeme. Maso vyjmeme a do pánve vlijeme rum, přidáme sýr a prošleháme. Vsypeme rozinky namočené v rumu, kousky ananasu a plátky mandlí. Maso přeléváme touto pikantní šťávou.

Jitka Bečvářová

Autor: Petr Sochůrek

Hlasujte o nejlepší recept od čtenáře!

Jana Pravdová: Kuřecí nudličky s nivou a mandlemi

83 %

Kateřina Kuberová: Fantastická kuřecí prsa

7 %

Jitka Bečvářová: Kuřecí maso v rumu

10 %

Hlasovalo: 29

Anketa byla ukončena

13.5.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Semifinálové kolo 21. ročníku Juniorského maratonu odstartuje v Ústí už v úterý ve 12 hodin.

Juniorský maraton rozhýbe Ústí! V úterý v pravé poledne

K cestě z Lovosic do Píšťan a zpět mohou lidé nyní využít přívoz

Píšťany a Lovosice by mohla spojit lávka

Policie pátrá po nezvěstném Pavlu Švihlíkovi z Teplic

Teplice - Pavel Švihlík v přesně nezjištěný den v létě roku 2016 odešel ze svého bydliště v Teplicích a od té doby je nezvěstný.

V Tisé začaly opravy silnic

Tisá - Opravu a rekonstrukci silnic zahájila radnice v Tisé. Silnice za čerpací stanicí dostane 220 metrů nového povrchu a veřejné osvětlení.

Spory skončily smrtí. Žena bodla přítele do zad dlouhým nožem

Ústí nad Labem – Podle znalce měla obžalovaná při útoku nejméně dvě promile alkoholu. Její druh na tom nebyl jinak.

AUTOMIX.CZ

OBRAZEM: Tyhle české sporťáky uměly i přes 300 km/h. A měly motory z tatrovek

Přestože má většina z nás kopřivnickou tatrovku zafixovanou z minulosti jako automobilku zaměřenou na luxusní "papalášské" limuzíny, případně jako výrobce nákladních aut, v historii najdeme i několik vozů, které se těmto definicím naprosto vymykají.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies