VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Trhy lákají na tlačenku a domácí klobásky

Střekov – Nejlepší tlačenka nebo špek vyuzený na lipovém dřevě. K tomu klobásky podle tajné domácí receptury a další kvalitní uzenářské výrobky.

9.7.2011 1
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

To dnes opět bude po osmé hodině ranní k dostání u krajského soudu na Střekovských farmářských trzích v proslulém Klobásovém ráji.

Tento oblíbený stánek na Střekov vozí Josef Visinger. Vybudoval jej vlastně od píky a dnes potvrzuje úsloví, že kdyby měla klobása křídla, nebylo by lepšího ptáka na světě. „Je to tak deset let,“ zavzpomínal na své nelehké začátky. „Na ten nápad mě přivedla určitá rodinná tradice. Strejda byl řezník a mně se to líbilo.“

Každý začátek bývá těžký, a ani Visinger není v tomto směru výjimka. „Nejhorší bylo se uplatnit, než se nám uzenářství rozjelo, takové to klasické hledání svého místa na trhu,“ popisoval. „Jako nejlepší tahák se nakonec ukázaly ty nejsamozřejmější a nejprostší věci. Tedy čerstvé a kvalitní zboží,“ pokračoval.

Potom už se to mezi lidmi rozkřiklo a obchody se konečně pohnuly. A co nějaký ten tajný recept? „Recepty se neříkají, potom by už nebyly tajné,“ smál se Visinger.

Jak ho pro Ústečany objevili pořadatelé Střekovských trhů? „My jsme ho pro naše trhy objevili podle široko a daleko proslavené tlačenky, dostali jsme na něj tip,“ popisoval pátrání Vlastimil Žáček, předseda občanského sdružení Zdravý sever. „Trochu jsme hledali na internetu a objevili jsme ho podle špeku uzeného na lipovém dřevě.“

K pozvání Klobáskového ráje už pak jen zbýval jediný krok, telefonická domluva.

„Nikdy jsme nelitovali, v podstatě je to dneska na Střekovských trzích nejobletovanější stánek,“ doplnil Pavel Joska, další člen sdružení. „Když srovnám vajíčka na špeku ze supermarketu s vajíčky dělanými na špeku od pana Visingera, to je neporovnatelné. Hotový kulinářský zážitek.“

Jeho slova potvrzuje nebývalý zájem návštěvníků trhů a někdy i docela dlouhé fronty zájemců o nákup Visingerova zboží. I sami zákazníci si ho pochvalují. „Nikdy si nezapomenu přivstat, abych se dostal na trhy mezi prvními a mohl si vybírat,“ vylíčil Miroslav Karas.

„Ta tlačenka nebo uzené z komína jsou prostě excelentní,“ smál se.

Autor: Janni Vorlíček

9.7.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Fotbal Velké Březno. Ilustrační foto.

Fotbalisté Vaňova nečekaně ovládli turnaj v Malečově

Guláš party Modlany 2017.
51

FOTO: Nejlepší guláš uvařili v Modlanech Gurmáni

Den s policií nabídne i zásah proti skupině výtržníků v Ústí

Ústí nad Labem - Populární Den s policií se uskuteční už v úterý na parkovišti u zimního stadionu v Ústí.

Anička Walterová oslaví neuvěřitelných 106 let

Ústí nad Labem - Noviny už dávno nečte, zprávy analyzuje prostřednictvím syna Karla, ale upovídaná je pořád. A to už slaví neuvěřitelné 106. narozeniny.

Ústečtí celníci odhalili v Teplicích pašeráky tabáku. Díky služebnímu psovi

Teplice, Ústí nad Labem - Netradiční skrýš pašovaného tabáku a cigaret našli v minulých dnech ústečtí celníci.

Chodil jsem po ostří nože, říká odvolaný starosta Kamil Hýbner

Ústí nad Labem - Centrální obvod město přišel minulý týden o svého šéfa. Kamila Hýbnera (nez., dříve ANO) ze starostovské židle sesadili jeho kolegové v zastupitelstvu. Pro odvolání hlasovala velká část koalice PRO!Ústí a bývalých členů ANO, podpořila je také ODS a TOP 09.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies