Miloš Matula se zabývá staroegyptskou mystikou a magií, ale také dobou vlády faraona Achnatona. Vloni vydal svoji první knihu s názvem „Achnaton a Nefertiti, faraoni Slunce“, o které jsme na našich stránkách již psali.

Představte nám svoji novou knihu …
Jedná se o knihu rozhovorů, které jsem za léta své žurnalistické práce vytvořil s jedinečnými osobnostmi ze světa ezoteriky, alternativní i klasické medicíny, vědy či spirituality. Od roku 1998 jsem se scházel s těmito významnými osobnostmi hlavně proto, že mě jejich učení fascinovalo. Ze zajímavých setkání vznikly rozhovory, které byly v průběhu let publikovány v odborných časopisech ve zkrácených verzích.

Cílem této knihy bylo soustředit nejlepší rozhovory v původní nekrácené podobě do jednoho celku a dát jim odpovídající prostor v knize, která časem nezapadne jako kterýkoliv časopis a bude čtenářům stále k dispozici. Knihu jsem nazval „Hvězdy ezoterického nebe“. Tento první díl nese podnázev „Kniha plná energie“.

Jaké osobnosti jste zařadil do této první knihy?
Ze zahraničních osobností to jsou zejména tři Američani: spisovatel a duchovní učitel Dan Millman, kvantový fyzik Dr. Fred Alan Wolf, známý zejména z filmu „Co my jen víme!?“ a slavný léčitel Dr. Eric Pearl. Dále to jsou aztécký šaman Xolotl z Mexika, známý badatel Erich von Däniken ze Švýcarska, Dana Bufka z USA představuje kabalu a nakonec ze Slovenska Tibor a Darshan Geljenovi, kteří přinášejí učení Andělé Atlantidy.

Z domova jsem zařadil do knihy rovnou tři rozhovory s legendou české astrologie Zošou Kinkorovou, dále se zde objevují: léčitelka Lena Pinkasová, terapeutka a spisovatelka Hanka Synková, terapeutka a zakladatelka sítě regeneračních center Harmonie Marie Zítková a lékařka MUDr. Vlasta Janková.

V této knize však také představujete i tři ženy umělkyně. Proč?
Ano, určitou výjimkou v této knize rozhovorů jsou tři hvězdy showbyznysu, které se spiritualitě intenzivně věnují. Jsou jimi Angličanka Sarah Brightman a dvě umělkyně od nás: muzikálová a šansonová zpěvačka Hanka Křížková a operní pěvkyně Eva Děpoltová.

Vyhrajte s Deníkem

Deník má pro pět z vás připravenou knihu Hvězdy ezoterického nebe od Miloše Matuly. Stačí správně odpovědět otázku a mít štěstí při losování.

Odpovědi posílejte do pátku 16. 9. na mail ustecky@denik.cz, do předmětu napiště Ezoterické nebe a nezapomeňte přidat kontakt na vás (adresu a tel. číslo).


Otázka: Z jakého oboru je známá Sarah Brightman, s kterou je v knize také rozhovor?

Miloš Matula
absolvoval FAMU, je filmovým a hudebním producentem, žurnalistou, reklamním a PR specialistou. Dlouhá léta se zabývá alternativní medicínou, spiritualitou a meditací, kterou rovněž učí na svých seminářích v ČR i v zahraničí. Od útlého věku se zajímá o starověký Egypt a tento koníček vyústil v téměř dvacetileté studium "amarnského období" v Egyptě – tedy doby vlády faraona Achnatona a jeho manželky Nefertiti. V roce 2005 začal pracovat na scénáři plánované výstavy o Achnatonovi a Nefertiti v ČR. Z materiálů pro scénář nakonec vznikla jeho první kniha „Achnaton a Nefertiti, faraoni Slunce“, která vyšla v roce 2010.