Vedení kulturního střediska (KS) hledá nového nájemce na bývalé prostory hudebního klubu Circus, v ulici Velká Hradební. K mání je 246 metrů čtverečních plochy. Jana Mládková, ekonomka KS, uvedla, že cena nájmu se bude odvíjet od toho, kdo prostory bude provozovat.

„Cenu za jeden metr čtvereční pronájmu si ve svých prostorách účtujeme od 500 do 900 set korun. Konečné nájemné, které si budeme nakonec účtovat, necháváme zatím otevřené. Záleží na nabídce, kterou dostaneme. Nebráníme se jakékoliv z oblasti kultury,“ řekla.

O prostory bývalého hudebního klubu Circus projevilo zájem už několik lidí. Například Michaela Gebertová ze sportovního tanečního klubu Gebert.

„Prostory bychom využili při pořádání různých tanečních tréninků a soutěží. Vše je zatím v jednání. Více se k nabídce nebudu vyjadřovat,“ uvedla Gebertová.

Ředitel KS Emil Vraspír uvedl, že by se vůbec nebránil možnosti, kdy by prostory využívalo více nájemců.

„Klidně by v bývalém Circusu mohly střídat dětské pěvecké soubory, třeba právě s tanečníky. Vůbec by nám to nevadilo,“ řekl.

Výpověď z prostor bývalého hudebního klubu Circus dostala firma Moyda s.r.o. pro dlouhodobě neřešené dluhy, které jsou podle KS ve výši 278 tisíc korun bez úroků, soudních výloh a vyúčtování roku 2011. Prostory navíc společnost Moyda opustila zdevastované a neuklizené.

Jednatel společnosti Moyda s.r.o. Vítězslav Stránský v minulosti Deníku řekl, že dluh je pouze 70 tisíc korun.

„Dluhy jsou celkové, jak uvádí vedení KS. Předmětem dohody s Emilem Vraspírem však nebylo splacení celé částky, ale vyrovnání závazků za rok 2011. Proto jsem Deníku uvedl pouze dluh ve výši 70 tisíc korun, který by byl uhrazen,“ uvedl.

„Ředitel po mně ani nechtěl uhrazení celého dluhu. Nerozumím tedy, že je nyní situace výpovědi spojována s celkovou výší dluhu,“ dodal Stránský.

Ředitel KS Vraspír k výrokům Stránského uvedl, že je to jeho tvrzení a že on hospodaří se svěřeným majetkem.

„Když někdo neplatí nájemné a dluží, tak se nemůže divit, že mu nebude prodloužena smlouva,“ uvedl Vraspír.