Informovala o tom v tiskové zprávě Jana Kronforstová z ústeckého regionálního sdružení strany. „Lídrem kandidátní listiny byl zvolen 73 hlasy ze 76 přítomných delegátů Vladislav Raška,“ uvedla.

Čtěte také: Raška: Kraj potřebuje víc lidí se selským rozumem

Raška v minulém volebním období vykonával funkci primátora města Děčín a v současnosti usedá do křesla výkonného ředitele Sdružení měst a obcí. „Výsledek primárních voleb je pro mne zavazující s ohledem na silný mandát, který jsem na dnešním sněmu získal,“ okomentoval svou kandidaturu Raška.

Druhé místo obsadil krajský radní Radek Vonka. Na dalších se objevila další, veřejnosti známá jména. Třeba lékaře Hilmi Al-Eraidy, nebo krajského zastupitele Petra Fialy, případně bývalého starosty ústeckého městského obvodu Střekov Vlastimila Žáčka.

Top ten ODS

1. Vladislav Raška
2. Radek Vonka
3. Jan Řehák
4. Petr Fiala
5. Václav Hofmann
6. Karel Krejza
7. Hilmi Al Eraidi
8. Vlastimil Žáček
9. Lenka Raadová
10. Richard Hájek

Celkem pak ODS voličům nabídla 78 kandidátů. Poprvé se také rozhodla spolupracovat s Mladými konzervativci a ponechala pro ně na kandidátce během stranických primárek volná místa, číslo 15, 23, 38 a 46.

Svůj mandát na postu krajského předsedy obhájil poslanec Jan Kubata. „Letos se chceme zaměřit na dobrý výsledek v senátních a krajských volbách. Byl bych velmi rád, kdyby volební témata byla zaměřená na Ústecký kraj a ne pouze na celorepubliková témata, jako tomu bylo v předešlých krajských volbách,“ uvedl Kubata.

Místopředsedy jsou Rostislav Donát, Petr Fiala, Marcel Kollmann, Karel Krejza, Michal Marek a Miroslav Ouzký.