Mezi hosty velmi žádaný. I kuchař si pochvaloval kulinářský recept. Čtenářka Kamila Poláková má být právem na co hrdá. Tak jako každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Převrácené řízky byly hitem v jídelním lístku.

Jak uvedl kuchař Vladimír Houda, už nebylo čím recept vylepšit a do kuchyně se vracely zpět jen prázdné talíře. „Hodnotím dnešní menu Ústeckého deníku velmi kladně. Čtenářce Kamile Polákové není k receptu na převrácené řízky co vytknout. I hosté si to dost dávají. Něco šlo i na rozvoz, kterým se zabýváme,“ řekl Houda.

Kuchařka Martina Hiřičová doplnila, že chuť řízků také ozvláštnila pažitka, která dala řízkům zajímavou netradiční chuť. Během poledne se prodalo všech sedmdesát připravených porcí.

Jedním z hostů, který si menu Ústeckého deníku objednal , byla Marie Koláčná. „Je to dobré, řízek mám ráda, proto mě zaujal v jídelním lístku. Převrácené řízky dělám i sama doma. Jen do obalu nedávám pažitku,“ řekla zákaznice.

Nebyla sama, kdo si převrácené řízky od Kamily Polákové objednal. „Je to vynikající. Kuchař určitě zaslouží pochvalu. Ani nevím, že jsem si objednal menu Ústeckého deníku. Řízky mám rád, proto mě zaujaly v nabídce,“ uvedl Martin Kamšík.

Posílejte nám vaše oblíbené recepty na recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte kupón za tři sta korun na konzumaci ve Sport Pubu.

A co budeme vařit příště?

Myslivecký guláš

Suroviny: 500 g divočiny,30 dkg cibule, sádlo, sůl, pepř, jalovec, bobkový list, červená paprika, nové koření

Postup: Maso nakrájíme na kostky, posolíme a posypeme nadrceným pepřem a jalovcem. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Nalijeme trochu vody, aby se maso dusilo. Chuť zvěřiny můžeme zvýraznit přidáním panáka rumu. Když je maso měkké, zaprášíme moukou a mírným varem dovaříme. Teprve teď přidáme sladkou papriku, jejíž barvivo se se sádlem dobře rozpouští. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem.

Naďa Chodovská
Krůtí gulášek

Suroviny: 4 ks krůtího masa, sůl, olej, cibule, pepř, lžíce mleté papriky, zeleninový vývar, 2 stroužky česneku, 2 ks žluté papriky, 200 g cherry rajčátek, 150 g zelených fazolek, jarní cibulka, 2 lžíce hladké mouky.

Postup: Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme. Cibuli pokrájíme a na trošce oleje necháme zezlátnout, pak přidáme maso a orestujeme. Vmícháme papriku, přilijeme vývar, dusíme do měkka. Česnek prolisujeme, papriky pokrájíme na nudličky, rajčátka překrojíme napůl, cibulku pokrájíme nadrobno a dlouhé fazolky přepůlíme. Přidáme zeleninu k masu a minutku povaříme. V trošce vody rozmícháme mouku a gulášek zahustíme, povaříme, dochutíme solí, pepřem, česnekem, jarní cibulkou.

Marie Poslacká
Cibulková omáčka s uzeným masem

Suroviny: 3/4 kg uzeného masa, svazek jarní cibulky i s natí, lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl.

Postup: Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě doměkka. Na sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme dozlatova. Jakmile nám začne jíška hnědnout, zalijeme ji zchladlým vývarem z uzeného masa, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut. Do hotové omáčky přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibulovou nať, osolíme. Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, popř. obereme z kostí a vložíme do omáčky. Podáváme s knedlíkem.

Jiřina Macáková