VYBRAT REGION
Zavřít mapu

HLASUJTE: Vracely se jen prázdné talíře

Ústí nad Labem - Vladimír Houdek: Kamile Polákové není k receptu na převrácené řízky co vytknout.

3.2.2012 15
SDÍLEJ:

Kamile Polákové není k receptu na převrácené řízky co vytknout.Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

Mezi hosty velmi žádaný. I kuchař si pochvaloval kulinářský recept. Čtenářka Kamila Poláková má být právem na co hrdá. Tak jako každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Převrácené řízky byly hitem v jídelním lístku.

Jak uvedl kuchař Vladimír Houda, už nebylo čím recept vylepšit a do kuchyně se vracely zpět jen prázdné talíře. „Hodnotím dnešní menu Ústeckého deníku velmi kladně. Čtenářce Kamile Polákové není k receptu na převrácené řízky co vytknout. I hosté si to dost dávají. Něco šlo i na rozvoz, kterým se zabýváme,“ řekl Houda.

Kuchařka Martina Hiřičová doplnila, že chuť řízků také ozvláštnila pažitka, která dala řízkům zajímavou netradiční chuť. Během poledne se prodalo všech sedmdesát připravených porcí.

Jedním z hostů, který si menu Ústeckého deníku objednal , byla Marie Koláčná. „Je to dobré, řízek mám ráda, proto mě zaujal v jídelním lístku. Převrácené řízky dělám i sama doma. Jen do obalu nedávám pažitku,“ řekla zákaznice.

Nebyla sama, kdo si převrácené řízky od Kamily Polákové objednal. „Je to vynikající. Kuchař určitě zaslouží pochvalu. Ani nevím, že jsem si objednal menu Ústeckého deníku. Řízky mám rád, proto mě zaujaly v nabídce,“ uvedl Martin Kamšík.

Posílejte nám vaše oblíbené recepty na recepty.ustecky@denik.cz a vyhrajte kupón za tři sta korun na konzumaci ve Sport Pubu.

A co budeme vařit příště?

Myslivecký guláš

Suroviny: 500 g divočiny,30 dkg cibule, sádlo, sůl, pepř, jalovec, bobkový list, červená paprika, nové koření

Postup: Maso nakrájíme na kostky, posolíme a posypeme nadrceným pepřem a jalovcem. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Nalijeme trochu vody, aby se maso dusilo. Chuť zvěřiny můžeme zvýraznit přidáním panáka rumu. Když je maso měkké, zaprášíme moukou a mírným varem dovaříme. Teprve teď přidáme sladkou papriku, jejíž barvivo se se sádlem dobře rozpouští. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem.

Naďa Chodovská
Krůtí gulášek

Suroviny: 4 ks krůtího masa, sůl, olej, cibule, pepř, lžíce mleté papriky, zeleninový vývar, 2 stroužky česneku, 2 ks žluté papriky, 200 g cherry rajčátek, 150 g zelených fazolek, jarní cibulka, 2 lžíce hladké mouky.

Postup: Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme. Cibuli pokrájíme a na trošce oleje necháme zezlátnout, pak přidáme maso a orestujeme. Vmícháme papriku, přilijeme vývar, dusíme do měkka. Česnek prolisujeme, papriky pokrájíme na nudličky, rajčátka překrojíme napůl, cibulku pokrájíme nadrobno a dlouhé fazolky přepůlíme. Přidáme zeleninu k masu a minutku povaříme. V trošce vody rozmícháme mouku a gulášek zahustíme, povaříme, dochutíme solí, pepřem, česnekem, jarní cibulkou.

Marie Poslacká
Cibulková omáčka s uzeným masem

Suroviny: 3/4 kg uzeného masa, svazek jarní cibulky i s natí, lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl.

Postup: Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě doměkka. Na sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme dozlatova. Jakmile nám začne jíška hnědnout, zalijeme ji zchladlým vývarem z uzeného masa, rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut. Do hotové omáčky přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibulovou nať, osolíme. Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, popř. obereme z kostí a vložíme do omáčky. Podáváme s knedlíkem.

Jiřina Macáková

Autor: Petr Sochůrek

Hlasujte o nejlepší recept od čtenáře!

Naďa Chodovská: Myslivecký guláš

88 %

Marie Poslacká: Krůtí gulášek

3 %

Jiřina Macáková: Cibulková omáčka s uzeným masem

9 %

Hlasovalo: 58

Anketa byla ukončena

3.2.2012 VSTUP DO DISKUSE 15
SDÍLEJ:
Sedmdesátou hokejovou sezonu oslavil ústecký Slovan utkáním hvězd.

V Ústí mají pukomet! Vychová Slovan dalšího Neuvirtha?

Ilustrační foto.

Mladík kradl v obchodech, co mu přišlo pod ruku. Hrozí mu vězení

POVODNĚ 2002: Ježíšek dorazil na povodňové vlně. Lidé brali obchody útokem

Ústí nad Labem - Vánoční nákupní horečka uprostřed léta? Před 15 lety ji zažil Penny Market na panelovém sídlišti v ústecké čtvrti Krásném Březno. Lidé tu v obavě před blížící se povodní vzali obchod útokem.

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Policejní agentka poslala drogové dealery k soudu

Petrovice, Ústí nad Labem - Zadní trakt oprýskané vietnamské tržnice, svazky bankovek a balíčky s bílým práškem. To byly kulisy a rekvizity mnohadílného seriálu, který se odehrával v Petrovicích. Ukončila ho až odvaha policejní agentky a zásah speciální jednotky. 

FOTO: Operní pěvec se o prázdninách mění na Mičurina

Ústí nad Labem, Proboštov - O tom, že nejen skvěle zpívá, ale je také výborný zahradník, přesvědčil Sergej Nikitin, pěvec ústeckého divadla.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení