Krátce poté, co jsme Janě Procházkové šťastnou zprávu společně s pozvánkou na slavnostní večer ve Studiu Jany Burdové v Teplicích předali, se musela z účasti na předání darů spojených s vítězstvím omluvit.

Narychlo jsme tudíž domluvili, že do Jablonce výhru přivezeme. V den, na který jsme naplánovali návštěvu u Procházků, volal manžel paní Jany, že si ji kvůli indispozici nechali v nemocnici. Naštěstí se ukázalo, že nešlo o nic vážného.

Dali jsme si tedy druhý termín. Když nastal minulý týden Den D, ozvala se vítězka z „neznámého“ telefonního čísla. „Přijedete? Ztratila jsem ve městě mobil, tak kdybyste ještě volal…“ Smutek v hlase ale přece jen přebila radost z blížícího se setkání.

A to bylo opravdu velmi milé. Maminka jeden a tři čtvrtě ročního Matýska a osmi a půlletého Míši na nás čekala před domem, v němž mají Procházkovi v centru Jablonce nad Nisou byt. Ze světlého, prostorného obýváku, jehož stěnu zdobí zarámované kopie historických snímků města, je shodou okolností výhled i na nedaleké sídlo redakce Jabloneckého deníku.

Co jsme vítězce předali?

A tak se taška pro vítězku hlasování v Egoo proměnách s Deníkem, plná luxusních darů, konečně dostala do správných rukou. Co všechno obsahovala? Diamantové náušnice od společnosti Diamond Club v hodnotě 15 000 Kč, vlasovou kosmetiku Joico v hodnotě 6000 Kč, poukaz do hair and beauty studia Jany Burdové v Teplicích na proměnu postavy Essential v hodnotě 6500 Kč a roční permanentku na ozdravení vlasů pomocí hloubkové vlasové kúry.

V čem spočíval projekt Proměny

V průběhu tří měsíců proměnily kadeřnice a kosmetička teplického studia Jany Burdové šest vybraných žen ze čtenářek Deníku, které se do soutěže přihlásily.

Ozdravily jim vlasy a pleť, pak jsme je oblékli do šatů módní návrhářky Alice Abraham, dámy si vyzkoušely a domů odnesly diamantové šperky od společnosti Diamond Club, dostaly balíček vlasové kosmetiky Joico a nakonec si mohly vyzkoušet práci modelek. V celé kráse je vyfotografoval profesionální fotograf Petr Hricko. Reportáže o každé z proměn vycházely jednou za čtrnáct dní v novinách a poté se objevily i na webu denik.cz. V průběhu Proměn mohli čtenáři hlasovat o nejpovedenější z nich. Jeden z hlasujících poté získal luxusní dary od partnerů projektu. Štěstí se usmálo na Janu Procházkovou z Jablonce nad Nisou.

Takové zpříjemnění mateřské dovolené by si jistě přála každá žena, ne?

„Svůj hlas jsem dala Věře Kováčové z Nového Boru. U ní byla proměna nejradikálnější. Prostě pro ni nešlo nehlasovat! Ostatní dámy si přece jen byly podobné i po proměně,“ měla hned jasno, kdo má vyhrát. A stalo se. Věře Kováčové přišlo od čtenářů severočeských Deníků nejvíce hlasů. Ta si pak spolu s ostatními soutěžícími Pavlínou Hejzlarovou a Andreou Novákovou z Chomutova, Lucií Kostičovou z Valtířova na Ústecku, Kateřinou Krausovou z Bíliny a Gabrielou Janákovou z Ústí nad Labem užila slavnostní večer s předáním darů ve Studiu Jany Burdové v Teplicích v pátek 3. února.

Co sympatické mladé ženě proběhlo hlavou, když si oznámení o svém vítězství mezi hlasujícími přečetla? „Nedovedu si vysvětlit, proč zrovna já jsem byla vybraná. Po přečtení mailu jsem si říkala, že si někdo dělá legraci a zavřela ho. Pak znovu otevřela a uvědomila si, že to asi nebude vtip. Měla jsem hroznou radost,“ vzpomíná paní Jana.

Podle vlastních slov nikdy nic v takové hodnotě nevyhrála. „Jednou jsem brala ve Sportce padesát korun a jako malá jsem vyhrála audiokazetu Vinnetou, kterou namluvil herec Ladislav Mrkvička. Mám ji dodnes,“ usmívá se.

Jablonecký deník má v Oblíbených

Egoo proměny s Deníkem začala pravidelně sledovat, když vyšla reportáž o třetí proměněné dámě, Kateřině Krausové. „Web Jabloneckého deníku mám na záložkách v Oblíbených. Chodím na něj dvakrát denně, ráno a večer. Ty první proměny mi musely uniknout, ale i je jsem si zpětně vyhledala.“

Při otázce, zda sama neuvažovala, že se do soutěže přihlásí, jen kroutí hlavou. „Vůbec mě to nenapadlo. Jistě je spousta žen, které potřebují proměnit víc a zvednout si tak sebevědomí,“ tvrdí. Pak se zamyslí a dodá: „Myslím si, že to moc nepotřebuji. Snažím se během mateřské o sebe pečovat tak, aby se manžel za mě nemusel stydět.“ Poslední slova doprovodí dalším „smajlíkem“.

Kluci jsou naše zlatíčka

Péče o kluky jí zabere většinu času. A malý Matýsek i během naší návštěvy o sobě stále dává vědět. Během fotografování co chvilku bere do rukou a zkoumá dárky, které jeho maminka dostala. Musí být zápřah, celý den se mu věnovat. „Náročné to je jediné výstižné slovo. Máme nějaký režim, takže většinou zvládám v pohodě. Říkám, že kdybychom neměli Matýska, ani bychom nevěděli, jaké to je mít děti. Míša byl totiž opak. Například všechny lahvičky v koupelně jsme museli dát o patro výš, protože by je Matýsek vylil nebo vypil. Ale oba jsou zlatíčka,“ rozzáří se mamince Janě oči.

Další všední den, zdá se, se Janě Procházkové přece jen povedl. Kromě záplavy dárků z Egoo proměn s Deníkem to dobře dopadlo i s jejím ztraceným mobilem. Jeho poctivá nálezkyně ho ještě do našeho příjezdu stihla majitelce vrátit.