V záhlaví internetových stránek Ústí se objevují různé fotografie. Většinou z města, někdy i z jeho okolí. Internetové stránky I love Ústí ale upozornily, že jsou zde obrázky z místa desítky kilometrů daleko. Konkrétně z Litoměřicka.

„Mezi fotografiemi v záhlaví oficiálních webovek města Ústí se vyskytuje i tato. Jde o kopečky na pomezí Litoměřicka a Lounska. Poněkud symptomatické. Nezdá se vám, že má Ústí tak trochu problém s identitou," upozorňují autoři portálu. „Bohužel znásilněná Větruše již moc krásy neudělá," dodávají.

Podle zjištění Deníku je na zmíněné fotografii vrch Plešivec u obce Vlastislav a hrádek Oltářík u obce Děkovka, tedy obcí na Litoměřicku. „Je to škoda. Na Ústecku máme mnoho nádherných míst. Mohli si je vybrat," komentuje fotografie Ústečanka Lenka Vosiková.

Podle mluvčího města Alexandra Kuchaře byly ilustrativní panoramatické fotografie na webu vybírány tak, aby zde byly zastoupeny fotografie, které zachycují město a zároveň krajinné celky zasahující na Ústecko, tedy České středohoří, Labské pískovce a Krušné hory.

„U popisovaného případu se jedná o ilustrativní fotografii, která má evokovat krajinu Českého středohoří, a na které je zachycena nálada, určitý genius loci místní krajiny, stejně jako například u fotografie skalního útvaru v lese u Ostrova," vysvětlil. Fotografie prý byly vybírány na základě grafické atraktivity spíše než dle přesného určení místa.