Mimořádný zájem byl mezi hráči o účast v Opel bowling cupu Memoriálu Anny Novákové, který je nejstarším turnajem svého druhu v Čechách.

Letos hráči soupeřili o automobil.Do otevřeného turnaje v bowlingu na Klíši se mohl přihlásit kdokoli a letos měli hráči mimořádné lákadlo. Jeden z nich v neděli večer dostal hlavní cenu Opel Corsa.

„Turnaj hrajeme už od roku 2002, ale automobil se losuje poprvé," uvedl pořadatel turnaje Jiří Novák. Na auto se složil s dalšími sponzory.

Šanci měli všichni

Hlavní cena zabrala, letošních pětašedesát účastníků byl dvojnásobný počet než dříve. Museli hrát poctivě, protože turnaj, který začal loni v září, měl deset kol. Kdo se chtěl dostat do losovacího osudí, musel se účastnit minimálně sedmi.

Šanci dostal i ten, kdo hru příliš neovládá. Za každou účast dostal bod a další, pokud se probojoval do finále. Jeden bod znamenal jedno jméno v osudí. „Nejlepší hráč měl 18 bodů," řekl Novák.

Podobný turnaj a nejspíše opět o auto zde chystá i v další sezoně. Potřebné informace najde každý na stránkách turnaje. „Může hrát 90 lidí. Záleží jen na tom, kdo se dříve přihlásí," vysvětlil Novák.