„Jde o nově zkolaudovanou ordinaci menších rozměrů s příslušným zázemím. Druhého doktora se snažíme sehnat již více než rok," sdělil starosta Chlumce Roman Zettlitzer.

NEVHODNĚ UMÍSTĚNÁ ORDINACE

Ve městě už roky působí svérázný praktický lékař Zdeněk Postler. Ten nedávno místním politikům nadzvedl žluč svým vystoupením v televizní Show Jana Krause.

Chlumec nazval strašnou dírou, kde starosta nic nedělá. Některé své pacienty označil za chroniky a obtěžovače. Z radnice mu následně přišel otevřený dopis, kde mu starosta doporučuje, aby tedy město opustil. Více o kauze čtěte zde: Doktor z Chlumce si rýpnul v televizi. Starosta ho vyhazuje z města

„Ta ordinace není připravená pro mě. Navíc je nevhodná, stejně jako její umístění nahoře na kopci. Tam se dostane opravdu jenom zdravý člověk," reagoval Postler. Starosta však říká, že vítáni jsou všichni lékaři.

„Pronájem ordinace již byl několikrát inzerován, doktor Postler se nepřihlásil," podotkl Zettlitzer s tím, že radnice prý ze strany občanů cítí, že druhý praktický je ve městě potřeba.

RŮZNÉ NÁZORY CHLUMECKÝCH

„Rozhodně by to bylo přínosem, neboť dle vyjádření současného doktora dochází velmi často, zejména začátkem týdne, k určitému „přetížení" současné ordinace, které může být i jedním z důvodů stížností občanů na její provoz," reagoval starosta, který si tak rýpl do Postlera.

Ten se u Krause totiž navezl také do seniorů, kteří prý v pondělí nemají vždy co dělat, a tak chodí právě k doktorovi.

Stížnosti na ordinační hodiny ovšem svérázný lékař, který platí v soukromé ordinaci nájemné 25 tisíc, odmítá. „Za 45 let, co pracuji, jsem neměl jediný den pracovní neschopnosti. Teď jsem si ale řekl, bude mi šedesát, vybírej si místo dosavadních 3 týdnů dovolenou jako ostatní, tedy 5 týdnů," uvedl Postler.

Názory mezi chlumeckými občany jsou různé. „Jako lékař je dobrý, jeho ordinační doba je ale nespolehlivá. Druhého doktora bych určitě přivítala," doplnila paní Jana z Chlumce. „Je nekompromisní k simulantům, což lze i s osobitým smyslem pro humor hodnotit jen kladně," uvedl Daniel V. na webu znamylekar.cz.