Městská policie musí často řešit falešná obvinění strážníků ze zneužití pravomoci. „Na služebnu dorazil občan, který si stěžoval na strážníka kvůli hrubému jednání," popsal jednu ze situací Jan Novotný, zástupce ředitele městské policie.

Nadřízený strážníka ihned stáhl z ulice. Vzal si záznam z jeho minikamery a přehrál ho oběma stranám. Poté se jen stěžovatel omluvil a odešel, protože se to nestalo tak, jak říkal. „Řešili jsme i obvinění z žádosti o úplatek a podobně," poznamenal Novotný.

Problém by měla vyřešit moderní technika. „Strážníkům pořídíme minikamery," uvedla Romana Macová z kanceláře ústeckého primátora. „Umístěné na svrchní části oděvu strážníka budou zajišťovat obraz i zvukový záznam. Záznamy mohou sloužit jako důkazní prostředek i při řešení stížností," dodala.

Více čtěte v tištěném pátečním Ústeckém deníku!

Najdete v něm také další kupon do soutěže Miminko roku. Hlavní cenou je mince z ryzího stříbra v hodnotě 1751 korun od společnosti Gold Delivery.

V Ústí má vzniknout lesní školka. Pro zařízení s kapacitou 10 dětí ale není pozemek. I o tom si můžete přečíst v pátečním Ústeckém deníku.

Přinesem také informace k Muzejní noci, která se v Ústí uskuteční v pátek. Můžete se nechat svézt po Ústí nad Labem kočárem po setmění. Cena? Jen 50 Kč.

V pátečním Ústeckém deníku najdete ale i řadu dalších zajímavých informací ze zpravodajství, sportu i kultury. Číst Ústecký deník se vyplatí.