Již 2. ročník Dne rodiny s Pražskou Plynárenskou, jehož výtěžek jde na podporu Dětské kliniky ústecké Masarykovy nemocnice, se koná už příští sobotu a slibuje nabitý program.

Ve Smetanových sadech se od 10 do 18 hodin návštěvníci setkají s tvůrcem známého videoklipu „Ústí", harmonikářem Petrem Lüftnerem, profesionálním kouzelníkem Štěpánem Šamanem Šmídem a dalšími baviči a hosty. Pro děti, pro něž je program určen především, je připravena spousta atrakcí: skákací hrady, trampolína, malování na obličej, Mickey & Minnie, Klaun Kiki, dětská diskotéka, koutek pro nejmenší a samozřejmě soutěže a pro každé dítě dárek zdarma. Dospělí si mohou zahrát o tombolu, v níž jsou ceny za 50 tisíc korun.

Co můžete vyhrát
v tombole

- mobilní telefony
- auta na víkend
- víkendové pobyty
- volné vstupenky do T-clubu
- poukazy do restaurace Kocanda
- skákací hrad na den zdarma
- poukaz na fotoplátna zdarma
- roční vstupné do nového dětského centra v Ústí nad Labem

„Loni jsme za vstupné, které je dobrovolné, a za tombolu vybrali bezmála 20 tisíc korun. Letos bychom rádi víc. Peníze jdou totiž do poslední koruny právě na kliniku, která se stará o nemocné děti," říká zástupce pořadatele, Pražská Plynárenská, a.s., Pavel Sajbot. „Sympatické je, že na akci se s námi podílejí samí úspěšní a známí Ústečáci. Mají rádi děti a chtějí pro ně něco udělat."

Hvězda programu, ústecký harmonikář, skladatel a textař Petr Lüftner, nyní například pracuje na několika hudebních projektech, které chce veřejnosti představit v září.  Už od jara spolupracuje s Xindlem X, s nímž absolvoval turné a na přelomu roku chtějí natočit desku. S Petrem bude na Dnu rodiny i jeho sestra, zpěvačka Eliška Lüftnerová. Ta se do povědomí lidí dostala především francouzskými šansony v soutěži Česko-Slovensko má Talent, postupně se však propracovává k širším hudebním žánrům, hudbě české i anglické. Další Ústečan, který si na děti rád vždycky udělá čas, je Štěpán Šaman Šmíd. Vystudoval v Ústí UJEP, ale od roku 2008 se živí kouzelnictvím. V tom dosáhl už pozoruhodných výsledků. Letos vyhrál mistrovství Česka v mikromagii, je i držitelem 2. místa z mistrovství ČR v kategorii Comedy magic.

Diváci uvidí i taneční skupinu Freedom a vystoupení nejmladších freedomáků s věkovým průměrem 5 let „Příběh Dubínka", čeká je autogramiáda hráčů a nových posil BK Sluneta Ústí nad Labem, ukázky dětí ze zájmových kroužků ústeckého DDM, stánky s občerstvením a bubblemania. Celým odpolednem bude provázet DJ Jarda Čermák.

Partnery akce jsou Děti na hrad , T-club Ústí nad Labem , Auton CZ, Simware , Domeček u rondelu, Minikaravany CZ, Štýbr – mobilní svět, Restaurace Kocanda.