Prvním hostem byl tehdejší velvyslanec Spojených států amerických v Praze pan William J. Cabaniss. Následovali další hosté zvučných jmen například herec Marek Eben, paní architektka Eva Jiřičná, mecenáška umění paní Meda Mládková a nebo významný český astronom a astrofyzik pan Jiří Grygar.

Přijede profesor Pirk

V letošním roce nadace uspořádá jubilejní desátou benefiční večeři, jejímž hostem bude profesor Jan Pirk. Akce se uskuteční pro pozvaných 50 hostů na zámku v Děčíně.

„Benefiční večeře jsou zejména ve Spojených státech amerických velmi oblíbené, protože se při nich setkávají významné osobnosti daného města či regionu a ti svou účastí na benefiční večeři demonstrují svou podporu jak dobročinnosti obecně, tak i konkrétní neziskové organizaci, v jejíž prospěch výtěžek z benefiční večeře jde," vysvětluje manažerka pro vztah s dárci, Katka Valešová.

Jelikož se jedná o večeře benefiční a nadace si zakládá na výjimečnosti celé akce, pohybuje se minimální příspěvek dárců v řádu několika tisíc korun. Úzkostlivě je také dbáno na dodržování etikety.

Pestré využití výtěžku

Každý ze zvaných hostů obdrží kromě pozvánky, kde je uveden například dress code, také pokyny k protokolu, zpracované panem Ladislavem Špačkem, který s nadací již dlouhá léta spolupracuje a byl i jedním z hlavních hostů večeře.

Za deset ročníků benefičních večeří nadace získala na podporu svých aktivit přes jeden milion korun.

Získané prostředky byly použity například na opravu tělocvičny (Sokolovny) v Tyršově domě v Ústí nad Labem, na podporu pásma cvičení pro ústecké seniory, na pohybové aktivity dětí z mateřských škol, dostalo se i na opravy drobných památek, jako byla oprava dvou arnultovických křížků.