Slavily se svými kamarády a vychovateli. Vánoce měly dokonce dvakrát a dostaly to, co si přály.
Například chlapci Milan a Renda do klubovny domova ve čtvrtek vběhli s umělohmotnými kytarami. „Strašně jsem si ji přál. Budeme teď jako skupina," chlubí se Milan. A dodává, že dostal hrací kostky a má u sebe v bytě i tři pistole.

Hlavní oslava Vánoc se v domově konala již v pátek 20. prosince. „Vždy to děláme, když končí škola. To jsou tady všechny děti i zaměstnanci," vysvětlují vychovatelé. Děti v domově mají velký stromek v klubovně a pak v každém z bytů. Ten si děti ustrojily samy, stejně jako vlastnoručně vyrobily ozdobu celého bytu.

Dokonce se svými vychovateli pekly cukroví, i když jen symbolicky. Většinu z desítek kilogramů cukroví dělaly místní kuchařky. „Cukroví jsme zdobili," chlubí se sourozenci Tomáš s Míšou. Menší Míša našla pod stromečkem panenku Monsters a přehrávač na MP 3. Její starší bratr, který je prý velký sportovec, dostal fotbalový míč, dres Milana Baroše a hokejku na florbal s míčky.

Malá Jeny se pak v klubovně nehnula od panenky Hello Kitty. „Mám ale i telefon – hračku, batoh a dvě panenky v krabici," nezapomene se pochlubit. Romanovi zase udělali radost lidé, kteří jeho přání našli na stromě splněných přání  v ústeckém Globusu. „Mám vybavený třípatrový penál," uvedl. Ale hlavně veliké červené požární auto.

Podle vychovatelů děti v domově nedostanou vše, co si přejí, ale část přání jim vždy splní. „Ony za to pak třeba zpívají v domově důchodců či na náměstí," vysvětlili.