V sobotu vyrazily na mostecký Hipodrom spolu s Ivou Ritschelovou, předsedkyní Českého statistického úřadu.

Vyhrály tablet

„Program dětského dne se vydařil na jedničku. ‚Moje děti dokonce zvítězily v soutěži o tablet. Jsem ráda, že jsme si tento den mohli všichni společně užít. Další výlety už plánujeme," řekla Iva Ritschelová, která se charitativní činnosti aktivně věnuje již řadu let.

Tuto severočeskou rodačku pojí s dětským domovem v Ústí nad Labem velmi těsná a přátelská spolupráce. V minulosti např. věnovala domovu svůj rektorský plat, a to formou vánočního šeku v hodnotě 70 tisíc korun, za které byl uhrazen zimní lyžařský zájezd pro děti do Vysokých Tater.

„S vedením domova udržujeme řadu let skutečně dobré vztahy, a to nejenom na osobní úrovni, ale i na bázi institucionální. Spolupráci jsme rozvíjeli jak v minulosti, kdy jsem působila jako rektorka Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, tak v současnosti, kdy zastávám funkci předsedkyně Českého statistického úřadu," uvedla Iva Ritschelová.

V dětském domově na Severní Terase vyrůstá bezmála 50 dětí, převážně ve věku 3 až 18 let, které žijí v několika rodinných skupinách. O každou z nich pečují dva vychovatelé. Cílem je nahradit dětem skutečný domov, pokud jim ho není schopna nebo ochota poskytnout vlastní rodina.

Kontakt na domov sídlící ve Špálově ulici, včetně bankovního spojení, naleznete na webu http://detskydomov-usti.cz.

Petra Báčová