Opravy komunikací po zimě plánují i v menších městech a obcích na Ústecku. Starostové připouštějí, že peníze budou stačit jen na nejzávažnější závady.

Pomůže dotace

V Dolních Zálezlech začnou s opravami v příštích týdnech.

Plánované opravyDolní Zálezly opraví ulici s poškozenou opěrnou zdí. Chabařovice budou za 2,5 milionu korun opravovat komunikace a chodníky. Ve Velkém Březně mají na opravy v rozpočtu půl milionu. V Tašově probíhá výstavba kanalizace. Obec požádá o dotaci na opravy silnic v příštím roce.

„Musíme opravit jeden úsek ulice, kde je poškozená opěrná zeď. Další práce budou záležet na penězích, chceme požádat o dotaci necelých půl milionu korun, abychom opravili výtluky a další poškození. I když máme komunikace celkem v pořádku, na to, aby se dostaly do ideálního stavu, by bylo potřeba čtyři až pět a půl milionu korun," řekl starosta Miroslav Suchý (SNK ED).

Miliony na opravy

V Chabařovicích počítají v rozpočtu s 2,5 milionu korun. Za milion budou pokračovat práce na opravě silnic v Roudníkách, kde jsou komunikace ve špatném stavu, za zbytek budeme opravovat ulice a chodníky ve městě. Některé práce již začaly, například probíhají opravy chodníku u parku," informoval starosta města Josef Kusebauch (SNK ED).

„Vloni nám opravili část silnice od křižovatky na Modlany. Dobře že budou letos pokračovat, ale než to dají všechno dohromady, bude to ještě dlouho trvat," poznamenal obyvatel Roudníků Josef Hrneček.

Práce v květnu

Ve Velkém Březně začnou s prvními opravami v květnu. V rozpočtu na ně mají vyčleněno půl milionu korun. „Zhotovitele na první práce už máme vybraného, další výběrové řízení připravujeme. Dělat se budou hlavně lokální výspravy," vysvětlil starosta Michal Kulhánek (ODS).

„Připadá mi, že v centru obce, kde se pohybuji nejčastěji, jsou ulice v pořádku. Opravit by asi potřebovaly v těch okrajových částech, kde se dlouho nic nedělalo," doplnil starousedlík Milan Zajpt.

Práce na komunikacích proběhnou v Tašově příští rok. „Letos děláme kanalizaci. Firma sice po dokončení prací povrch upraví, ale je jasné, že to bude jen částečná úprava. Požádáme o dotaci, abychom mohli dát ulice do pořádku," řekl místostarosta Jiří Pobežal (Nezávislí Tašovaci).