Na zbytku zóny úspěšně funguje několik zahraničních společností. Nově by v Předlicích vyrůst logistické centrum a rozsáhlé sklady.

Zóna PředlicePrůmyslová zóna Severní Předlice je navržena na celkovém řešeném území o rozloze 61 hektarů a navazuje na severozápadní stranu přímo na sjezd z dálnice D8 a z jihovýchodní strany na prodloužení ulice Jateční. Rozloha zóny plně využitelná pro investory je 22 hektarů. Působí zde firmy Kone, Matthey nebo Materialise.

„Jedná se o poslední velkou část pozemku v průmyslové zóně, která byla vybudována na území města. Dlouhodobou snahou města bylo najít vhodného investora a tyto pozemky prodat," uvedl vedoucí odboru dopravy a majetku Dalibor Dařílek.

Pozemky, necelých sedm tisíc metrů čtverečních, si od města kupuje společnost Nyylo. Dá za ně 500 korun za metr čtvereční. Sídlí v Praze, ale má pobočku i v Ústí .

Získáme firmu

Předseda představenstva Jan Sláma uvedl, že až jejich firma ukončí investici, je jejím cílem přesunout své sídlo do Ústí nad Labem.

"Chceme zde vybudovat zázemí firmy a skladový areál pro skladové činnosti v návaznosti na obchodní činnosti v Německu," řekl Jan Sláma. Pozemek si společnost vybrala mimo jiné proto, že leží nedaleko německých hranic a v těsném sousedství dálnice D8 a sjezdu na tuto páteřní komunikaci.

Skladové plochy, která chce společnost v Předlicích vystavět, se mají rozkládat na ploše asi 2500 metrů čtverečních.

Dálnice táhne

Kolem D8 mají zájem stavět i další investoři. V letošním roce má být dokončen vědecký park Nupharo. Logistické centrum chtěla vystavět u Žďárku společnost CPI. U Libouchce mělo vzniknout velké kasino s hotelem, u Petrovic pak Truck centrum.