Dalších čtrnáct zvítězilo v soutěži O nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje Kraje Přemysla Oráče.

O logo Regionální potraviny se letos ucházel rekordní počet dobrot. Přihlásilo se 52 výrobců se 190 produkty. Loni jich bylo jen 145.

„Tak vysoký nárůst nás těší. O čtvrtinu vzrostl i počet nových mladých výrobců, což znamená rozvoj potravinářství a další zaměstnanost," uvedla Ludmila Holadová, regionální koordinátorka soutěže a ředitelka Okresní agrární komory Most.

Lehký zákusek

Nejsilnější zastoupení měly pekařské a masné produkty. Logo Regionální potraviny vyhrála třeba i archivní sušená slanina Vlastimila Chovanečka z Litoměřic, kozí sýr Ondřeje Maliny z Nové Vísky na Šluknovsku, bio kozí mléko Jakuba Laušmana z Držovic u Úštěku nebo Čertovsky dobré a křupavé brambůrky Slavomíra Hadravy z Teplic.

Potravinářským výrobkem Ústeckého kraje se stala masová tlačenka firmy Jatka Žatec, podmáslový chléb Marie Antošové z Děčína a další.

Mimořádné ocenění získalo deset dobrot. Do soutěže se hlásilo 188 výrobků. Logo Nejlepšího potravinářského výrobku Ústeckého kraje mohou vítězové užívat po celou dobu výroby.