Nehoda dvou osobních aut byla odpoledne také v Ústí nad Labem v ulici Na Rondelu. Naštěstí se obešla bez zranění osob. Ke střetu osobního auta s divokým zvířetem došlo nedaleko Strážek. 

Dispečer krajských silničářů řekl, že vozovky jsou zatím sjízdné se zvýšenou opatrností. Do Krušných hor by se podle silničářů neměly vydávat nákladní automobily. "Pro osobní auta jsou i na horách cesty s opatrností sjízdné, místy už přestalo sněžit," řekl dispečer.

ŘIDIČE PŘEKVAPILA LEDOVKA

Na Děčínsku mezi obcemi Rybniště a Nová Chřibská je ledovka. Podle policie je už několik vozidel v příkopu a řidiči by se měli místu vyhnout. Další nehody řešila dopravní policie na Děčínsku ve Velkém Šenově, v Žiželicích na Žatecku, v Teplicích nebo Chomutově. Sníh pokryl i cestu z Litvínova do Meziboří a další místa.

Krajská pobočka Českého meteorologického ústavu (ČHMÚ) varuje před sněhovými jazyky v Krušných horách, kde se rozjíždějí i menší lyžařská střediska.

Žádnou velkou kalamitu silničáři v Ústeckém kraji v této zimě zatím řešit nemuseli. "Samozřejmě uvidíme, co přinese tento týden," poznamenal dispečer s poukazem na předpověď počasí, podle níž se sněhem, větrem a mlhami musí počítat řidiči i v následujících dnech.