Dagmar Myšáková je provedla výstavou Jiřího Bartůňka Minulost je past a na jeho dílech jim vysvětlila pojmy jako je expresivní malba, citace, ironie, minimální malířský zásah, práce s povrchem obrazu nebo práce s písmem.

„Dělám tyto kurzy už třetím rokem, a děti to stále baví, něco se tu dozvědí a i já se dozvím hodně od nich," uvedla Dagmar Myšáková.

Samostatná tvorba

Součástí programu byla i samostatná tvorba nad názvy firem světových značek. Úkol zněl přetvořit je a zironizovat. Do práce se hned dostaly nůžky, tavné pistole, děvčata se probírala hromadou hadříků, stužek a dalších doplňků, ostatní vymýšleli nápady a zkoušeli je realizovat.

„Je to součást výuky výtvarné výchovy. Chodíme sem pravidelně, tentokrát přišli žáci ze dvou devátých tříd," uvedla učitelka ZŠ Palachova Pavlína Starostová.

Umění je věda je pravidelný program, který v Armaturce organizují pro děti školního věku. Pomocí hravých činností a tvořivých úkolů je seznamují s výtvarným uměním, poznávají nové výtvarné techniky, rozvíjejí motorické dovednosti i vlastní fantazii.

Cílem je dětem hravou a především zábavnou formou přiblížit současné výtvarné umění.