Půlhodinové vystoupení doprovázela reprodukovaná hudba, příjemný hlas seznamoval pozorné posluchače s fakty. Víte například, že slon cítí vodu na vzdálenost dvaceti kilometrů?

Slonice nejprve pozdravily diváky a potom plnily úkoly svých ošetřovatelů. Na určeném místě pózovaly pro fotografy, přenášely veliké větve z místa na místo, šikovným chobotem hravě odstranily z cesty ohromný pařez, na požádání panáčkovaly a vozily své ochránce na pískem pocukrovaném hřbetě.

PŘEDSTAVENÍ NAVÍC

I přes to, že návštěvníci po představení hned odešli, chobotnatci se bavili dál. Když k betonovému hledišti přišel pán s malým klukem, menší slonice jim předvedla další malé představení. Pomalu se přiloudala až k příkopu, zamávala na diváky trsem trávy a pak opakovaně předvedla parádní holubičku. Všimli si toho i další náhodní diváci a moc se jim to líbilo.

Po hodině přišla na místo slečna, vytáhla z batohu silný blok a začala slony malovat. „Jsou to inteligentní zvířata, mají rádi společnost, ty hračky tu nejsou náhodou. Digitální foťák má dnes každý, ale zkuste je namalovat," prohlásila mladá umělkyně a nabídla mi tužku.

Zelená mašinka zanedlouho přivezla další obdivovatele slonů a malířka se přesunula dál. V zoologické zahradě se dá relaxovat v každém věku.