„Odstartovala to pohádka o zatoulaném pejskovi, kterou dětem vyprávěla naše paní učitelka. Chtěly pejskům pomoci. Předem jsme se v útulku informovali, co by potřebovali a dozvěděli jsme se, že zájem je hlavně o krmení pro mláďata. Aktivita rodičů a dětí nás velmi překvapila, nanosili toho opravdu hodně, měli jsme co dělat, abychom všechno naložili do dvou aut a přivezli," svěřila se ředitelka školky Jaroslava Sobotková.

Amálku zaujaly kočičky

Místo celé školky se do útulku s učitelkami vypravila jen delegace tří dětí. Kluci hned okukovali pejsky v klecích, Amálku zaujaly kočičky, ale všichni tři se zapojili do odnášení krmení do skladu.

„Sešly se hlavně konzervy a pytle a krabice s krmením. Ale dostali jsme také hromadu dek i nějaké pelíšky a další věci," vypočítávala Jaroslava Sobotková.

„Školky k nám chodí poměrně často, většinou i něco přinesou, ale tohle je teprve druhá školka, odkud nám přivezli tolik věcí," ocenila vedoucí centra Jaroslava Ježková. „Krmení pro dospělá zvířata máme poměrně hodně. Pro štěňata nám však chybí a jsme za něj rádi. Potřebné jsou také deky, abychom mohli naše pejsky přikrýt. Nehodí se však peřové deky. Oni to postupně roztrhají a peří se v našem areálu špatně uklízí," vysvětlila Jaroslava Ježková.

Štěňátka už jsou zadaná

Dětem pak ukázala jedno ze štěňátek, které nezodpovědný majitel nechal pohozené ve městě, mohly se pomazlit i s kočičkou a prohlédnout si prostory útulku.

Štěňátko by si nejraději děti, ale i učitelky odnesly s sebou. „Štěňátka už jsou zadaná, ale určitě to nebude dlouho trvat a budeme mít další," usmála se Jaroslava Ježková na Amálku, která se svěřila, že sice bydlí s rodiči v domečku, ale nemají psa ani kočku.

Psů a koček vhodných k osvojení je v Centru pro zvířata v nouzi aktuálně 42. Zájemci mohou přijít pomoci i s venčením pejsků.