V sobotu 25. dubna odpoledne pomohly cyklistovi, kterému se v Plynárenské ulici udělalo špatně a upadl do bezvědomí.

Nebyly lhostejné

Vladimír Danyluk vyzdvihl zejména to, že obě dívky nebyly lhostejné. „Na kamerovém záznamu je vidět, jak muž spadl, přelezl na chodník a ještě se snažil dostat kolo z vozovky. Zastavil u něj řidič osobního auta, kolo zdvihl, odhodil, pak nasedl do vozu a ujel," řekl Danyluk. Kamera zaznamenala i dalšího muže, který procházel okolo a nepomohl.

„Cením si toho, co udělaly a jsem hrdý na to, že je v Ústí nad Labem máme," dodal Vladimír Danyluk.

Primátor Zikmund předal oběma dívkám hodinky a list s poděkováním. „Pořád se mluví o tom, jaká je dnešní mládež. Dnešní setkání mě přesvědčilo o tom, že to s mladou generací není tak špatné," poznamenal primátor.

Příklad ostatním

Jak primátor dodal, někteří lidé stále poukazují na nepořádky, ale sami nic nedělají. „Tyto dívky jim mohou jít příkladem," zdůraznil.

„Nevěděla jsem, jestli pán není opilý, ale když jsem se na něj podívala, byl v obličeji modrý, proto jsem hned začala s oživováním. Zkušeností moc nemám, byla jsem v šoku, ale nakonec se to rozjelo. Martina volala na záchranku a oni nám radili. Pak ještě přišla jedna paní a ta nám pomohla, dávala pánovi umělé dýchání. Sanitka přijela během několika minut a pána odvezli, probral se až v nemocnici," vyprávěla Kateřina.

S kamarádkou Martinou chtějí svého zachráněného cyklistu v nemocnici navštívit.