„Oba jsme z Teplic, do Chlumce jezdíme nejraději. Rybník je nejen čistý, ale ta nádherná scenérie kolem. Kdyby tamhle na druhé straně neprosvítala dálnice, tak je to skutečný rybářský ráj, shodli se rybáři.

Své úlovky rybáři v chlumeckém rybníku nechali. „Rybu vytáhneš, pomazlíš se pohledem a odevzdáš. Žádné grilování. To jsou pravidla sportovního rybolovu," říká František Cecerle.

K oběma spokojeným mužům přišel malý kluk, o rybách by mohl psát slohovou práci, je mu teprve sedm let, ale před měsícem tady vytáhl s tátou pěkného kapra. „To byla paráda, vážil 13 kilogramů a málem mě stáhl do vody. Na délku asi takhle," ukazuje do objektivu. Táta souhlasí!

Rybáři ochotně popisují své náčiní, není to laciná záležitost. „Návnada boilies vypadá jako koule do muškety , ale obsahuje samé rybí pochutiny. Každý prut má zvukový hlásič, za černou krabičkou provokuje barevný svinger," ukazují a chystají se na další léčku.

Jeden vyráží na člunu doprostřed rybníka, kde pokládá návnadu. Zbývá jenom čekat. Někdo prosedí u vody celé týdny a nic. Tihle dva to prostě umí, já jsem to viděl na vlastní oči.