K akci Deníku se připojili také klienti Domova pro seniory Velké Březno. „Celkem se do akce zapojilo 32 účastníků a společně jsme si zazpívali vánoční koledy dle rozpisu. Celým večerem nás provázela příjemná vánoční atmosféra. Příští rok se jistě opět rádi s našimi klienty zapojíme," uvedla sociální pracovnice Lenka Krištofová.

Zpívali také klienti Domova pro seniory Krásné Březno. „Dvaaosmdesát klientů a patnáct členů personálu, to byl náš vklad do krásné akce. Za klávesami seděl pan Kratochvíl, nejstarší členkou pěveckého seskupení byla Anička Walterová, která oslaví příští rok 105. narozeniny. Bezvadná akce. Pochvalu zasluhují všichni bez výjimky," konstatovala zástupkyně ředitele Ladislava Svatošová.

Zpříjemnili si předvánoční chvíle

Třicet lidí si přišlo zazpívat také do Domu s chráněnými byty Telnice. Koledy zněly také Mateřskou školou Neštěmice. „Zpívalo 56 dětí a 12 dospělých zapojili se i všichni zaměstnanci školy, a zpříjemnili jsme si tak předvánoční chvíle," uvedla ředitelka školky Marcela Šrejberová.

Koledy potěšily v Domově pro seniory a Azylovém domě pro matky s dětmi Orlická. „Této události se zúčastnili senioři i maminky s dětmi. Všechny generace našich obyvatel spolu se zaměstnanci si společně zazpívali tradiční vánoční koledy v příjemné adventní atmosféře," uvedla sociální pracovnice Michaela Vlček Rybanská.

Koledy zpívali lidé také v Chabařovicích v kostele i na náměstí, na zámku v Trmicích a v ústecké školce Skalnička.