„Některá okna nejdou otevřít, drhnou o strop. Jinde jsou zase kliky moc vysoko," stěžuje si jeden z obyvatel, který si nepřeje zveřejnit jméno.

MOHLO SE ZAČÍT DŘÍV

Starosta Povrlů Petr Hadraba ale vášně uklidňuje a říká, že prvotní nedostatky firma okamžitě odstranila.

Čtěte také: Radní se postavili proti nevšední nabídce. Stamilióny za autobusák Ústí nedá

„Zjistili jsme, že kvůli dřívějšímu spadnutí stropu jsou v horní části školy staré podhledy, které strop drží. Po namontování nových oken tak křídla nešla otevřít, protože podhledy vadily. Firma závady odstranila," uvádí starosta. Ve smlouvě s firmou jsou navíc i sankce a záruky na kvalitu, včetně pětileté záruky na reklamace.

Oprava odstartovala 22. února. Podle starosty se mohlo začít dříve, ovšem obec se se značným zpožděním od hygieny a stavebního úřadu dozvěděla, že na výměnu oken je nutné stavební povolení. Teď už ale podle něj vše běží dle harmonogramu.

„Nedůvěřivé občany chci ujistit, že své závazky splníme a dílo předáme v dohodnutém termínu 12. června a v dobré kvalitě," podotýká jednatel firmy METALL QUATRO spol. Miroslav Štýbr.

Ředitelka ZŠ a MŠ Povrly Jaroslava Najmonová dodává, že oprava nemá na výuku ve škole vliv. „Výuka probíhá bezproblémově, máme dostatek prostoru, abychom děti přemístili do odborných pracoven nebo do druhého pavilonu, který už je hotový," připomíná.

Mohlo by vás zajímat: Ústí chce koupit a poté zbourat celou ulici Na Nivách