Na táboře si vyzkoušejí práci s kamerou, mikrofonem, fotoaparátem i další novinářské praktiky a techniky. V úterý jim o fungování tištěných médií vyprávěl šéfredaktor Ústeckého deníku, odpoledne si děti užily u jezera Milada.

„První noc děti přespaly v budově Českého rozhlasu Sever, kde se tábor koná. Nechybělo opékání buřtů,ani stezka odvahy. Po další dny už děti jezdí na noc domů," uvedl organizátor tábora Martin Dušek.

ANKETA: Jak se vám líbí příměstský mediální tábor v centru Ústí?

Martin Kubíček, 13 let: Mediální tábor je super, jsem tu maximálně spokojený. Najednou mám krásný rozhled, jednou bych chtěl pracovat jako novinář.

Ladislav Tichna, 14 let: Tábor je dobrý, líbí se mi. Nejvíc mě zajímá televize, kde bych jednou chtěl pracovat. Baví mě ale všechno, i noviny.

Jiří Dufek, 14 let: Tábor je hodně zajímavý. Pár zkušeností s kamerou a střihem videa už mám, ale tady je to nové prostředí, hodně nových lidí.

Ester Jelačičová, 12 let: Mediální tábor se mi líbí. Nejvíc mě zaujaly přednášky. Ráda bych se stala novinářkou, takže se tu připravuji na budoucí povolání.

Šimon Vlach, 12 let: Tábor se mi moc líbí. Nejvíc mě zaujala zatím anketa. Novinář ze mě ale asi nebude, i když jsem rád, že jsem si to mohl zkusit.

Jan Brázda, 10 let: Mediální tábor se mi opravdu líbí. Z dalšího programu se těším ještě na Youtubera Kovyho a namlouvání vlastních spotů.