Petra Lazovič, mluvčí městských služeb, které koupaliště provozují, uvedla, že od května do konce července navštívilo klíšský areál osmnáct tisíc návštěvníků a Brnou pě-tadvacet tisíc.

„Na Klíši jde o nárůst o tři tisíce lidí. Ve stejném období loňského roku navštívilo koupaliště patnáct tisíc milovníků koupání. Naopak v Brné se nám počet návštěvníků snížil. Loni do konce července od otevření přišlo pětadvacet tisíc pět set lidí, letos jen pětadvacet tisíc. Celkově zatím hodnotíme letošní sezonu oproti minulým jako průměrnou," řekla mluvčí Petra Lazovič.

Dalším koupalištěm na Ústecku, kde mohou návštěvníci využít venkovního bazénu, jsou Povrly.

Vedoucí letního sportovního areálu Jiří Eisenhammer řekl, že koupaliště navštíví při pěkném počasí až pět set milovníků koupání a opalování. „Záleží také hodně na tom, jestli se v areálu koná nějaká akce. Hodně návštěvníků přišlo na Mosazného muže. Také k nám jezdí cizinci. V chatkách máme ubytované Holanďany nebo Němce," uvedl Eisenhammer.

Osvěžení ve vodě a zaplavat si mohou využít také milovníci přírodních koupališť. Webové stránky Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje hlásí, že voda v Chlumci je vhodná ke koupání bez rizika. Ve Varvažově je také voda ke koupání, jen vodní plocha vykazuje ojedinělý výskyt vodního květu nebo sinic, píše se na webu.

Počasí milovníkům vodních radovánek v příštích dnech bude přát, podle meteorologů se do střední Evropy vrátilo léto.

„Ve středu by mělo být jasno až polojasno. Denní teploty se vyšplhají na 23 až 27 stupňů. Foukat bude slabý proměnlivý vítr. Ve čtvrtek by se měly teploty vyšplhat na 25 až 29 stupňů. Během dne čekáme přibývání oblačnosti," uvedl Tomáš Balcar z Meteopressu.

Návštěvnost koupališť

Brná Klíše
2012 25 000 18 000
2011 25 500 15 000