Sedět na nových židlích a dívat se z nových oken. Pouze to si přejí studenti gymnázia v ulici Stavbařů. Vyhlídky jsou však mizerné. Ústecké střední školy totiž spadají pod krajský úřad, který je financuje. Takže radní rozhodují o tom, která škola a kolik peněz získá. Jak to tak vypadá, tak ústecké Gymnázium a Střední odborná škola dr. V. Šmejkala již několik let není na seznamu vyvolených.

Logo.„Rozhodně o žádných plánovaných opravách na naší škole nevím. Za devět let, co jsem tu, jsem nezažil větší rekonstrukci. Údajně na kraji nejsou peníze, takže máme smůlu," podotkl ředitel gymnázia Stavbařů Michal Šidák.

Na druhém ústeckém gymnáziu se však opravuje o sto šest. „V tomto roce jsme dostali na opravy asi čtvrt miliardy, takže se buduje ve velkém. V podstatě celá stará budova se rekonstruuje. Okna, fasáda, střecha, sociální zařízení. Kompletně se opravuje osm tříd. Dále také tělocvična, jídelna, šatny, bourají se provizorní sklady a buduje se zázemí pro školní hřiště," vyjmenoval ředitel gymnázia v Jateční ulici Alfréd Dytrt.

Reakce z Facebooku
„Hlavně to bude nábytek z nejlevnější dřevotřísky a hned se vám rozpadne pod rukama. Ke všemu se stupidními prvky, které tvoří primitivní design. Tomáš Stanislav

„Proto vymalovali jenom vchod, u kterého se fotíme." Adéla Přibíková

„Peněz bylo dost, když investovali do tělocvičny na gymnastiku. Ale rozhodně se mohloudělat něco potřebnějšího." Alex Šťastná

„V současné době běží třináct akcí, jak z běžných, tak i z kapitálových výdajů. V letošním roce máme v rozpočtu Ústeckého kraje vyčleněných na investice do oblasti školství celkem 200 milionů korun," vysvětlila Magdaléna Hanáčková, krajská tisková mluvčí. I v příštím roce plánuje kraj dát na rekonstrukce a opravy škol okolo 268 milionů korun. Nejvýznamnější letošní akcí v Ústí je dostavba páté a šesté etapy v areálu Gymnázia Jateční.