Hlava státu sbírala síly pro náročný dvoudenní program v jednom ze tří největších apartmánů, které jsou zařízené ve světlých barvách v jednoduchém stylu. Ale se vším komfortem, který na jednu noc vyjde něco málo přes dva tisíce korun.

„Pohodlí a klid mu zajistila samostatná ložnice, obývací pokoj a pracovna," popsal Jan Burian, mluvčí společnosti CPI Hotels, do jejichž sítě Clarion hotely patří.

A jak během prezidentova pobytu vyřešili jeho slabost pro cigarety?

„Většina pokojů, včetně apartmánu pana prezidenta, je nekuřáckých. Stejně jako restaurace a další společenské prostory, pobyt pana prezidenta byl proto nekuřácký," uvedl Jan Burian.

Pár obrázků, jednoduché a pohodlné vybavení. Tady po prvním dni na severu Čech odpočíval prezident Zeman.

Pobyt hlavy státu doprovázela zvýšená bezpečnostní opatření. Ochranka nejprve poslala své požadavky a poté přijela na inspekci, aby se osobně seznámili s technickými a bezpečnostními opatřeními v hotelu, včetně možných únikových tras. „Běžný host ale žádná opatření nezaznamenal," podotkl Jan Burian s tím, že prezidentská návštěva nijak nenarušila běžný chod hotelu. „Pan prezident neměl ani speciální požadavek na snídani, posnídal v restauraci s dalšími našimi hosty," dodal Jan Burian.