„Jolana Voldánová a Jan Tománek budou moderovat hlavní sobotní program. Tvářemi festivalu jsou letos Jan Onder, dvojnásobný vítěz Stardance po boku Dany Batulkové a Kateřiny Baďurové, a Lucie Hunčárová, která v televizní soutěži tancovala s hercem Petrem Řezníčkem," vysvětlil hlavní organizátor nejstaršího tanečního festivalu v České republice Petr Barnat.  Ten upozorňuje, že v sobotu dorazí i herečka Anna Polívková a Michal Kutiš.

Známé tváře nejsou jediným tahákem letošního ročníku, na němž se představí více než osm desítek špičkových tanečních párů. Nalákat návštěvníky má i levnější vstupné a zkrácený program. „To ale neznamená, že diváky ochudíme. Naopak. Program jsme časově zeštíhlili, aby se stále něco dělo a diváci se nenudili.  Novinkou bude třeba Preciosa Latin Cup, speciální mezinárodní soutěž. Představí se v ní dvanáct nej  tanečních párů," vysvětluje  Barnat.

Petr Barnat, Lucie Hunčárová a Jan Onder.

Zaujme i Friday Night Dance Fever, která nahradí soutěž O cenu primátora a podpoří ústecké taneční skupiny jako je třeba Freedom, Marverci, TS Gebert. „Díky tomu, že se nám je podařilo všechny sezvat, zatancuje najednou 250 dětí potmě jen se svítícími náramky. Moderovat bude Ondra Vodný z Evropy 2," doplňuje Petr Barnat.

Jan Onder a Lucie Hunčárová spolu s ústeckými tanečníky navíc roztančí ve čtvrtek 6. listopadu  OC Forum.  „Od 16 hodin tu budeme mít tři hodinové bloky, kdy budeme děti učit taneční kroky. Mohou ale i soutěžit o hračky a sladkosti. Budeme takové Dády Patrasové," doplňuje Jan Onder.

Lucie Hunčárová a Jan Onder.Čtvrtek 6. 11. 16.00 – 19.00OC Forum: Taneční hrátky Ondry a Lucky

Pátek 7. 11. 18.00 –21.30Sluneta: Friday Night Dance Fever. Vstup: 100,-Kč

Sobota 8.11. 17.00-21.00 Sluneta  – Champions NightSluneta: MČR Showdance a Formace v latině a ve standardu, WDFS Open, Preciosa Latin Cup. Vstup: tribuna: 240,- Kč, plocha: 590,-Kč

Neděle 9.11. 9.00 – 20.00Sluneta: postupové soutěže D-C-B v kategoriích Junior I, II a Dospělí v latině i ve standardu,WDSF Open. Vstup: tribuna 140,- Kč, plocha: 190,-Kč