Původně přitom nebylo jasné, jestli to bude možné hned od 1. ledna. Nová dohoda to ale umožní, i když zatím jen na měsíční kupon. „Tato dohoda opravdu existuje," potvrdila mluvčí kraje Magdalena Hanáčková.

Podle starosty Chabařovic Josefa Kusebaucha je to velmi dobrá zpráva. Lidé se obávali především zhoršení kvality veřejné dopravy. „Kdyby nebylo možné takto přestupovat, naši lidé by na to doplatili. A je to skvělá zpráva i pro obyvatele dalších obcí," uvedl Josef Kusebauch.

Původně totiž budoucnost lidí cestujících z okolních měst a obcí nevypadala růžově. Zatímco dnes jim stačí jedna jízdenka, měli od ledna používat jak jízdenku u krajského dopravce, tak by si museli koupit tu ústeckou. Pro mnohé by to znamenalo výdaj stovek korun měsíčně navíc.

Podle ředitele ústeckého dopravního podniku Radka Chobota proto bude nyní jejich firma vydávat jízdenku, která bude platit jak v MHD, tak ji budou na linkách dnes obsluhovaných dopravním podnikem akceptovat i noví dopravci. „Až zavedeme nový odbavovací systém, přibudou i další druhy jízdenek," slíbil Radek Chobot.