Už na sobotu 8. dubna připravilo ústecké muzeum tvůrčí velikonoční dílnu. V parku u budovy muzea budou děti tvořit velikonoční ozdoby, naučit se mohou i plést pomlázku. Na celý víkend 8. a 9. dubna připravil program skanzen v Zubrnicích na Ústecku. Kromě zdobení kraslic je připraveno také pečení na sporáku a zábava s folklorními soubory a divadly.

Pětidenní velikonoční jarmark připravila mostecká radnice. Na centrálním náměstí budou od 10. dubna stánky, atrakce a zábava pro děti. Program denně odpoledne doplní taneční a divadelní vystoupení.

Zahájení sezony na zámku v Ploskovicích
Památky v regionu navštívily první stovky lidí

Tradiční oslavu Velikonoc chystají v Úštěku na Litoměřicku. Akci na historickém náměstí navštěvují tisíce lidí, letos bude v pátek 14. dubna.

„Jarmarku se účastní přes 150 vybraných řemeslníků a prodejců z Čech, Moravy a Slovenska, pouliční kapely Pohřební bratrstvo, Máňa trio, harmonikář, cimbálová kapela Studánka, Sváťovo loutkové dividlo, pouliční divadla, divadlo na chůdách a další," informují pořadatelé akce. Kromě toho bude otevřen kostel sv. Petra a Pavla nebo barokní fara.

Velikonoční program připravily i některé památky. Týden potrvají Velikonoce na zámku v Benešově nad Ploučnicí na Děčínsku. Zámek bude velikonočně vyzdoben a správci plánují prohlídky zaměřené na velikonoční zvyky a tradice.

Švestková dráha se opět rozjela, provozuje jí nový vlastník - AŽD Praha.
Na Švestkové dráze opět jezdí výletní vlaky

Ve vestibulu zámku v Ploskovicích na Litoměřicku bude od 12. do 16. dubna Velikonoční výstava klubu šikovných rukou.

Speciální program připravil také zámek Stekník na Lounsku. Od 14. do 17. dubna nabídne návštěvníkům prohlídku terasovitých zahrad s programem pro děti. Půjde o stezku s názvem Hledání velikonočního zajíčka v zámeckých zahradách.

„Děti hledají pomocí barevných fáborků malovaná vajíčka, na kterých jsou ukrytá slova z tajenky, na konci stezky pak naleznou ukrytého zajíčka a vyzvednou si sladkou odměnu v pokladně zámku," informuje zámek na svém webu.

Pohádkové Velikonoce s trhy, divadelním představením, tvůrčí dílnou a dalším programem připravil zámek Krásný Dvůr na sobotu 15. dubna. Státní zámek Velké Březno na Ústecku pořádá stejný den oblíbené Hraběcí mlsání.

U Krajského soudu začalo líčení se Zdeňkem Hryščenkem, který na Střekově ve speciálně upravené garáži věznil dva mladistvé.
Únosce dětí u ústeckého soudu: Chci doživotní trest